Rákgyógyítás másként

2015. október 12., hétfő, Életmód

A rosszindulatú daganatos betegségek elleni küzdelemnek vannak olyan, a hagyományos   rákterápiáktól – műtét, sugár- és kemoterápia, hormonkezelés – eltérő módozatai, amelyek a természet erejét és az életmódunkat célozzák meg, negatív mellékhatások nélkül segítenek legyőzni a rákot. A modern gyógyászat eszközei mellett a gyógynövények használata, a  helyes táplálkozás és a lelki béke  vezethetnek eredményre a gyógyulásban.
 

A rák az egész szervezet, a test, a lélek és a szellem idült degeneratív megbetegedése. A hagyományos klinikai rákkezelés – ami a betegek élettartamának lényeges meghosszabbítását és életminőségük javítását illeti – az elmúlt száz esztendőben sajnos semmilyen jelentős előrelépést nem mutatott. Ennek oka, hogy a klinikai orvostudomány a tüneti kezelést részesíti előnyben az oki terápia helyett. Hiszen maga a rák is csak egy tünet.
Egyre világosabb, hogy a modern orvostudomány, a gyógyszeripar a krónikus degeneratív betegségek területén – ami az élettartamot, életelvárást és a fájdalommentes, emberhez méltó, jobb életminőséget illeti – nem tudott és nem tud jelentősen előrelépni az ősi természetgyógyászati módszerek, ismeretek figyelembevétele, tudományos igazolása és felhasználása nélkül. Hangsúlyozom, hogy az alternatív, természetes terápiás lehetőségeket semmiképp sem a sebészeti, sugár- vagy  hormonkezelések helyett, egyedüli terápiaként javasoljuk, hanem a holisztikus gyógyászat irányelveit szem előtt tartva, azokkal együtt, velük párhuzamosan ajánljuk.
Gyógynövényekkel az erős immunrendszerért
Több mint negyed évszázaddal ezelőtt figyeltek fel a kutatók arra, hogy az amazóniai esőerdőkben élő indián törzsek hírből sem ismerik a daganatos betegségeket. Megindult a kutatás, hogy erre magyarázatot találjanak. És beszélhetnénk itt a kaukázusi, tibeti, kirgiz és más népekről is, amelyek körében szintén igen ritka a rák előfordulása, ellenben igen magas az átlagéletkor. És ez korántsem a véletlen műve. Betegek ezreinek a bevonásával végzett klinikai tanulmányok – világhírű, neves egyetemi és klinikai kutatóközpontok közreműködésével –, negyed évszázad fáradságos munkája dokumentáltan igazolta, hogy a bevizsgált trópusi és más gyógynövénykivonatok a terápia sok más, fontos összetevőjével együttesen, egymás hatását erősítve fejtik ki hatásukat. Nem csodaszerekről van szó, új szenzációról, hiszen alapja több évezredes múltra tekint vissza, kiegészítve a modern orvostudomány kínálta lehetőségekkel, de lényege a szervezet egészének megerősítése, kiegyensúlyozott, jó működésének biztosítása.
Ahogyan Dr. James P. Cima neves rákkutató is mondta, „nincs olyan rákkeltő organizmus, vírus, baktérium, gombásodás, élesztő, féreg vagy bármi más, aminek esélye lenne a fennmaradásra egy egészségesen működő szervezetben”. És egy jól működő, erős immunrendszerrel rendelkező szervezetben a ráksejtek szaporodása is gátolt, újabb daganatok, áttétek képződése megelőzhető, a már meglevők terjedése megállítható, sőt, vissza­fejlődésük, szétesésük is elérhető, erre számtalan példa szolgál tanúbizonyságul. Ennek érdekében a legelső követelmény, hogy a szervezet valamennyi sejtjének normális alapregulációs feltételei megteremtődjenek, minden sejt képes legyen egymással egészséges biokémiai és bioelektromos belső informatikai rendszerrel kommunikálni. A daganatos betegségek esetében „a belső informatikai rendszert oly nagy teher éri, hogy a szervezet energiaháztartása, energiakészlete a megbomlott állapot kompenzációjára fordítódik, az oxigénhiány, a CoenzimQ10 hiánya és a sejtek energiahiányos állapota egyre fokozódik” (P. Nurse és mások, 2001, Nobel-díj), s magára az öngyógyításra és az alkotó életre egyre kevesebb jut. A daganatos beteg ezért érzi magát fáradtnak, cselekvőképtelennek, ezért keseredik el, mert a lélek kész és a test erőtlen.
Fontos a helyes táplálkozás
Tudjuk jól, hogy a kemo- és sugárkezelés során, a rákos sejtek pusztulása mellett az egészséges sejtek, szövetek is károsodnak, és végeredményben az egész szervezetünk legyengül, immunrendszerünk már nem képes ellátni feladatát kellőképpen. Ezeket a negatív hatásokat lehet csökkenteni, kiküszöbölni azáltal, hogy élünk a természet adta lehetőségekkel. Olyan étrend- és életmódváltoztatás,  gyógynövényalapú készítmények, vitaminkúra bevezetése szükséges, amelyek segítségével szervezetünk megerősödik, védekezőrendszerünk fel tudja venni a harcot e betegséggel, megakadályozva a daganat kiújulását és/vagy újabb daganatok, áttétek kialakulását.
Ennek egyik legfontosabb eleme a helyes táplálkozás, ami – főleg a már beteg személyek esetében – bizony meglehetősen sok lemondással és áldozathozatallal jár. De van-e fontosabb az ember életében, mint az egészsége? Fontos biztosítani a napi fokozott antioxidáns-, vitamin-, nyomelem-, aminosav- és flavonoidbevitelt, elsősorban nyers zöldségek és gyümölcsök következetes, folyamatos fogyasztásával, kisebb mennyiségben párolt formában. A szervezetben felszaporodott szabad gyökök – savas vegyhatást idézve elő – a degenerált, daganatos sejtek szaporodását segítik. Ezek megkötését biztosítva az antioxidánsok, szódabikarbóna-oldattal kiegészítve, a belső miliő méregtelenítésével, lúgosításával erősítik immunrendszerünket, lehetővé téve a daganatos előrákos, rákos sejtek megsemmisítését. Ezt a célt szolgálja a C-vitamin is, mint erős antioxidáns, amely ezenkívül az oxigénszállítás javításával hozzájárul az oxigénhiányos, energiaszegény állapot megszüntetéséhez. Linus Pauling kétszeres Nobel-díjas kutató szerint „a megadózis C-vitamin szájon át és intravénásan, infúzió formájában együttesen biztosít olyan magas C-vitamin-vérkoncentrációt, amely a sav–bázis, a szabad gyök–antioxidáns egyensúly helyreállításával megállítja a ráksejtek szaporodását, illetve megsemmisíti azokat”.
Meg kell teremteni a már többletként jelentkező toxikus anyagok és a daganatsejtek elpusztulásával termelődő még több mérgező anyag folyamatos eltávolítását a szervezetből, meg kell akadályozni a már visszafordíthatatlan önmérgezést. Természetesen a helyes táplálkozás önmagában még nem elegendő e cél eléréséhez, a méregtelenítésnek, a helyes életvitelnek sok más összetevője van. Gondoljunk csak az alkoholra, a dohányzásra, netán a drogokra, melyek használatának abbahagyásával folyamatos mérgezéstől kíméljük meg magunkat. A helyes táplálkozásról, a méregtelenítő, immunerősítő hatású gyógynövényekről és -készítményekről bővebb tájékoztatás olvasható a Természetesen a rákról https://maskentarakellen.wordpress.com/ blog-oldalon, valamint a Rákterápia másként Facebook-oldalon.
Említést kell tennem a friss levegőn történő rendszeres mozgás fontosságáról, mellyel az oxigénhiányos állapot megszüntetéséhez járulhatunk hozzá, az optimális kapilláris keringéshez, ahhoz, hogy az oxigén életfontosságú szerepét jól betölthesse. A napi többszöri séta, a sport (úszás, biciklizés, kocogás, tornászás stb.) mind ezt a célt szolgálja.
A lelki béke szerepe a gyógyulásban
A rák azonban nemcsak a test, hanem a szellem és a lélek betegsége is. Legtöbbször, akár jelenlegi vagy közelmúltbeli, akár évekkel, évtizedekkel ezelőtti lelki traumák, megoldatlan, a tudatalattinkban állandóan jelen levő konfliktusok állnak a betegség kialakulásának hátterében. A konfliktuskezelésnek, a konfliktusok megoldásának és a belső lelki egyensúly, a lelkészeink által oly sokat emlegetett lelki béke megteremtésének rendkívül nagy szerepe van a gyógyulásban. Sigismund Freud szerint „a lelki terápiának óriási a jelentősége”.
A modern kor emberét nap mint nap érik stresszhatások, a létbizonytalanság, megélhetési gondok, munkahelyi vagy akár családi konfliktusok mindennaposak, de megfelelő hozzáállással, pozitív, optimista gondolkodással kivédhetőek vagy csökkenthetőek. Selye János világhírű magyar orvos szerint minden betegség közös kiváltó oka a stressz. Ennek csökkentése, megszüntetése rendkívül fontos eleme a gyógyulásnak.
A szeretet megtartó ereje, a családban uralkodó harmonikus, szeretetközpontú légkör igen lényeges a beteg számára. A gyógyulásba vetett hit, a pozitív, optimista gondolkodás kialakítása, az akaraterő érdekében a család, a barátok, szomszédok, munkatársak, ismerősök sokat tehetnek, szeretettel, megértéssel, türelemmel, bátorítással nagyon nagy segítséget nyújthatunk a betegnek a gyógyulás felé vezető hosszú, nehéz út megtételében.
Tehát: van kiút. Dokumentációk tízezrei bizonyítják, hogy legyengült, áttétes betegek is meggyógyulhatnak és meg is gyógyulnak, természetesen ehhez kőkemény akarat, hit, pozitív gondolkozás, sok áldozathozatal és kitartó, következetes harc, munka szükséges.

Dr. Kerestély Péter


A szerző Sepsiszentgyörgyön élő, betegnyugdíjas családorvos, aki saját tapasztalatai alapján vállal tanácsadást rákos betegek számára. Az Együtt a Rák Ellen Egyesület meghívására október 14-én háromrészes vetített képes előadás-sorozatot indít a rákos betegségek okairól, hátteréről, terápiás lehetőségekről. Dr. Kerestély Péter elérhető a 0757 352 541-es telefonon, illetve levélben a keri_peti@yahoo.com és a kerestelypit@gmail.com címen.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1860
szavazógép
2015-10-12: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Felejthetetlen férjet veszítettünk el, és drága jó apát.
Többé nem láthatod már gyermekeid mosolyát, sírják utánad az angyalok dalát: soha nem ölelhetünk már, édesapukánk.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a drága jó gyermek, férj, édesapa, nagyapa, vő, apatárs, keresztapa, rokon, az angyalosi
KÁDÁR PÁL
életének 54., házasságának 27. évében türelemmel viselt szenvedés után elhunyt.
Temetése 2015. október 13-án 14 órakor lesz az angyalosi családi háztól.
A gyászoló család
17110
2015-10-12: Életmód - :

Gyógynövénykúra

A homoktövis elsősorban magas C-vitamin tartalmának köszönhetően igen hatékony immunrendszer-erősítő gyógynövényünk. Természetesen sok más, a szervezetre jótékony hatású anyagot is tartalmaz, mint E-vitamin, esszenciális zsírsavak stb. Mint általában minden gyümölcs és zöldség esetében, itt is javasoljuk a nyers formában való fogyasztás előnyben részesítését, hisz tudjuk, hogy a C-vitamin hőkezelésnek kitéve elbomlik, így a homoktövis antioxidáns-hatása is elvész.