Játszótereket adtak át

2016. április 20., szerda, Faluvilág

Kézdiszentléleken szombaton, Kézdiszentkereszten pedig hétfőn adtak át ünnepélyes keretek között  parkot, illetve játszóteret.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A Perkő alatti nagyközségben a Porondon a Kászon-pataka szabályozásának köszönhetően lehetőség nyílt park kialakítására, ami az Angustia Egyesülettől nyert pályázati pénzből valósult meg. Itt nemcsak zöldövezetet, hanem játszóteret is létrehoztak. A kézdivásárhelyi Zarah Moden és a New Fashion készruhagyár három torna- és játszópark felszerelésével járult hozzá létesítéséhez, hivatalos átadási ünnepsége szombat délelőtt zajlott.
A Zöld Nap Egyesület mozgásos csapatjátékokra hívta a gyerekeket, a legügyesebbet egy gyümölcskosárral díjazták, a Pro Pectus Egyesület pedig kézműves-tevékenységekkel foglal­ta le a játékból kimaradókat. A gyár önkéntesei kifestették a kicsik arcát. Az új szabadidős létesítményt Pál Ferenc, az egyházközség római katolikus plébánosa áldotta meg.
Hétfő délután Kézdiszentkereszten a művelődési otthonnal szemben lévő kis parkban avatták fel a nyolcadik Fashion-parkot (fotó), amit Simon-Császár Antal igazgató adott át megőrzésre és karbantartásra Páll Endre polgármesternek. A községgazda a faluközösség nevében mondott köszönetet a nagylelkű adományért. Ezt követően a Trefán Leonárd-iskola tanulói rövid műsorral köszönték meg az ajándékot. A játszótérre Vatány Gábor plébános mondott áldást, majd a két gyár állandó partnerei, a kézdivásárhelyi Pro Pectus Egyesület és a KreaKids Stúdió munkatársai a jelen levő gyermekeknek különféle tevékenységeket szerveztek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1719
szavazógép
2016-04-20: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Kettős jubileum Szentivánlaborfalván

Hét évtizedes évfordulóját ünnepelte a szentivánlaborfalvi kórusmozgalom az elmúlt hét végén. Kelemen Alpár mérnök, a dalkör jelenlegi vezetője emlékfüzetet jelentetett meg, kórustalálkozót hirdetett, s felelevenítették a Feketeügy menti település kórusmozgalmának, zenei életének rövid történetét.
2016-04-20: Faluvilág - :

A Nagy-Bászka kapuja (Háromszéki kalauz 59.)

Így nevezték természetjáró körökben ezt a vidéket régebben, amikor az egész térségben élénk volt a fakitermelés, iparvasúton szállították Kommandóra és a vízfolyás mentén Nehoiu felé a fát. Gatterek zaja zavarta meg itt-ott akkor a csendet s a Nagy-Szurduk-patak tövénél, vagyis a pataknak a Bászkába való beömlésének övezetében amolyan gyalogos-turista megálló- és szálláshely alakult ki.