Tízmillió dollármilliomos

2007. július 4., szerda, Világfigyelő
A Merrill Lynch amerikai befektetési bank felmérése szerint 2006 végén már 9,5 millió dollármilliomos volt a világon, 8,3 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Harmincmilliósnál nagyobb vagyonnal 94 970 személy büszkélkedhet. A milliomosok összesített vagyona egy év alatt 11,4 százalékkal 37,2 ezer milliárd dollárra emelkedett.

A felmérésben csak a kézpénzt, a részvényt és a kintlévőségeket vették figyelembe, nem számolták hozzá az ingatlanok, a műtárgyak, a régiségek vagy az érmék értékét.

A szupergazdagok számának emelkedése és vagyongyarapodásának oka a Merrill Lynch jelentése szerint a világgazdasági konjunktúra és a jól teljesítő részvénypiacok.

A legtöbb újonc szingapúri: a távol-keleti országban tavaly év végén 21,2 százalékkal több dollármilliomost regisztráltak, mint tizenkét hónappal korábban. Szorosan utánuk következnek az indiaiak (20,5 százalékos létszámgyarapodás), és sok az indonéz és az orosz is az újmilliomosok között.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4439
szavazógép
2007-07-04: Világfigyelő - Szekeres Attila:

Röviden

Bombariadó Londonban
Komoly fennakadást okozott tegnap délután a londoni Heathrow repülőtér forgalmában az egyik fő terminál lezárása és kiürítése egy gyanús csomag miatt. A teljes zárlat, amely még kora este is tartott, a világ legforgalmasabb nemzetközi repülőterének legnagyobb terminálját érinti. Innen — néhány európai járaton kívül — elsősorban a British Airways légitársaság földrészközi járatai indulnak.
2007-07-04: Világfigyelő - x:

Bővül az autópálya Dalmáciában

A Zágráb—Split—Dubrovnik autópálya újabb, 37 kilométeres szakaszát adta át Ivo Sanader horvát miniszterelnök a dél-adriai kikötőváros, Split után Dugopoljénál.