Bérbe adják a bibarcfalvi fürdőt

2008. június 17., kedd, Közélet

A baróti önkormányzat utolsó ülésén megjelent kilenc tanácstagnak a bibarcfalvi fürdő bérbeadásával kapcsolatos határozat elfogadásakor némi türelemre is szüksége volt, hiszen vagyont érintő kérdésként kétharmados többség szükségeltetett, és várni kellett, míg egy késlekedő megérkezik.

Nagy István polgármester, mint mondta, a bibarcfalvi fürdő iránt érdeklődő üzletembert megbízhatónak ismerte meg — komoly szándékát jelzi, hogy itt akar letelepedni —, ezért azt ajánlotta, fogadják el a versenytárgyalás alapjául szolgáló feladatfüzetet. Bogyor Miklós falufelelős beszámolója szerint az üzletember, hogy növelje a kihasználható területet, megvásárolná a fürdő közvetlen közelében levő házakat, illetve a közbirtokossággal is megegyezett sátorozásra és lovarda telepítésére alkalmas terület bérléséről.

A tanácstagok közül egyedül Antal Mihály javasolta, hogy a kérdést bízzák az új testületre, viszont amikor Bogyor elmondta, a falu azt reméli, hogy minél hamarabb sikerül nyélbe ütni az üzletet, illetve hogy harminc-negyven munkahely is létrejöhet a beruházás által, áldását adta rá.

A 3700 négyzetméteres területet és épületeket bérbe vevőtől havi 1150 lejes haszonbért várnak, négy esztendő alatt pedig 1,7 millió lejes beruházással panziót kell építenie, a jelenlegi fürdőmedencét meg kell nagyobbítania, sátorozó helyet, illetve orvosi rendelőt és gyógykezelésre alkalmas, fürdőkádas termeket is be kell rendeznie.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 588
szavazógép
2008-06-17: Közélet - Ferencz Csaba:

Pályázatra fel!

Júniustól a mezőgazdasági és erdészeti termékek felhasználását segítő intézkedéscsomag kerül előtérbe a vidékfejlesztési pályázatok között. A 123-as számmal jelzett fejezet támogatásai arra hivatottak, hogy e termékek feldolgozottsági foka növekedjék a fele arányban támogatott beruházások révén. Az egész uniós költségvetési időszakra — vagyis 2013-ig — a keretösszeg több mint egymilliárd euró, de a szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a nagy érdeklődés miatt sietnie kell annak, aki pályázni akar.
2008-06-17: Közélet - Fekete Réka:

Életmentés gombnyomásra

A nyolcvankét éves vargyasi Lőrincz Rebeka visszeres lábának súlyos vérzését állította el a beteg otthonában a Diakónia Keresztyén Alapítvány ügyeletes asszisztense szombaton délután. Az egyedül élő beteg asszony a karjára szerelt kis készülék segítségével riasztotta a baróti diszpécserszolgálatot, amikor vasgereblyével megütötte a lábát, s elindult a vérzés. A májustól működő háromszéki jelzőrendszeres távfelügyeleti szolgálatnál ez volt az első életmentő beavatkozás.