Szóvá tesszükFölöslegesen fizetik a tisztasági illetéket

2008. június 20., péntek, Nyílttér

Közel két és fél évvel ezelőtt Bokor Tibor tanácstag javaslatára a kézdivásárhelyi önkormányzat egyhangúlag megszavazta a zöldövezetek karbantartására javasolt helyi illetéket. Az intézkedést nem mindenki fogadta lelkesedéssel, hiszen csak a tömbházlakókat érintette, a magánházak tulajdonosait nem. Közben rájöttek arra, hogy a megnevezés nem a legmegfelelőbb, hiszen sok tömbház körül nem létezik zöldövezet, ezért tisztasági illetékké keresztelték át.

A városháza öt munkást alkalmazott a tömbházak körüli zöldövezetek és terek karbantartására. A napokban a Szabó Jenő utca 8. szám, 4-es tömbházának B lépcsőházában lakó Siposs Béla Sándor nyugdíjas panaszolta el, hogy amióta bevezették az illetéket, a lépcsőházuk előtt levő sövényt csupán egyszer, a múlt év augusztusában nyírták meg, csonkig. Azóta csak a füvet vágták le. Este a lakók félve mennek haza, nehogy valaki megtámadja őket a sűrű bokrok mögül, és fel vannak háborodva, mert úgy érzik, hiába fizetik az illetéket. Ennek bevezetése előtt Siposs Béla Sándor évente kétszer-háromszor megnyeste a bokrokat, de amióta arra kényszerül, hogy adót fizessen, elvárja, a városháza munkásai végezzék el.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 409
szavazógép
2008-06-20: Nyílttér - x:

Sepsiszentgyörgy szavazott

Távolmaradásával, bizalmatlanságával. Egyetemes világnyelven. Hogy mindenki érthesse szavát, akaratát. Ne tudja azt senki félremagyarázni, mindenki végre megérthesse, nem akar ő többé hatalomharcok közkatonája, zsoldosa, s egyben áldozata is lenni.
2008-06-20: Nyílttér - x:

Ne hagyjuk magunkat kiszorítani

Bizonyosan sokan hallottak már arról, hogy a megyei csendőrség által szervezett nyílt napon a szervezők sokunk számára teljesen elfogadhatatlan módon csak román diákokat láttak vendégül. Az eset kapcsán a helyi sajtó által megkérdezett Sorin Barbu csendőrségi szóvivő természetesen rögtön megtalálta az előre borítékolt és a kalapból szempillantás alatt elővarázsolható választ: csak két iskolát tudtak meghívni, és ezeket teljesen véletlenül választották ki.