Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ne hagyjuk magunkat kiszorítani

2008. június 20., péntek, Nyílttér

Bizonyosan sokan hallottak már arról, hogy a megyei csendőrség által szervezett nyílt napon a szervezők sokunk számára teljesen elfogadhatatlan módon csak román diákokat láttak vendégül. Az eset kapcsán a helyi sajtó által megkérdezett Sorin Barbu csendőrségi szóvivő természetesen rögtön megtalálta az előre borítékolt és a kalapból szempillantás alatt elővarázsolható választ: csak két iskolát tudtak meghívni, és ezeket teljesen véletlenül választották ki.

Minden merő véletlen volt, a Nicolae Colan amúgy vegyes tannyelvű, a Mihai Viteazul Főgimnáziumból pedig magyar tanárnő vezetésével jöttek a gyerekek; spekuláció a magyarok kihagyása, ami csak nem megfelelő tájékozódottságban gyökerezhet. A szóvivő megígérte, hogy a következőben más iskolákat is meghívnak — mert persze addig ezt úgyis elfelejtjük...

Természetesen vannak, akik ezt elhiszik, és vannak, akik nem. Mindenki választhat: nyugtázza a választ, vagy elutasítja, és tesz azért, hogy ez a város mindannyiunk otthona legyen. Miénk is, a többségé.

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács a 2008. június 2./7808-as számmal iktatta ezzel kapcsolatos beadványomat, és július 8-ig várja a további észrevételeket. Azok, akik hasonlóan vélekednek, az említett ügyszámra hivatkozva, a következő címekre írhatnak: Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, P-ţa Valter Mărăceanu 1—3, Sec. 1, Bucureşti (postán), vagy a contact@cncd.org.ro (számítógépen). Egy levél vagy tízezer? Nem mindegy. Nem szabad hogy mindegy legyen.

Blénessy Botond

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2287
szavazógép
2008-06-20: Nyílttér - Iochom István:

Fölöslegesen fizetik a tisztasági illetéket (Szóvá tesszük)

Közel két és fél évvel ezelőtt Bokor Tibor tanácstag javaslatára a kézdivásárhelyi önkormányzat egyhangúlag megszavazta a zöldövezetek karbantartására javasolt helyi illetéket. Az intézkedést nem mindenki fogadta lelkesedéssel, hiszen csak a tömbházlakókat érintette, a magánházak tulajdonosait nem. Közben rájöttek arra, hogy a megnevezés nem a legmegfelelőbb, hiszen sok tömbház körül nem létezik zöldövezet, ezért tisztasági illetékké keresztelték át.
2008-06-20: Nyílttér - x:

Mindennapi szemetünk

Az Állomás negyedben, a Barátság sétányon szépülnek a tömbházak. Szigetelés-meszelés átvarázsolta a negyedünket. Tömbházaink szép külsőbe ,,öltöztek". Már több mint egy hónapja, hogy befejezték a munkálatokat a 4—5—6-os tömbházakon, de még mindig nem értek rá az illetékesek, hogy a munkálatokból származó hulladékot eltakarítsák.