Mindennapi szemetünk

2008. június 20., péntek, Nyílttér

Az Állomás negyedben, a Barátság sétányon szépülnek a tömbházak. Szigetelés-meszelés átvarázsolta a negyedünket. Tömbházaink szép külsőbe ,,öltöztek". Már több mint egy hónapja, hogy befejezték a munkálatokat a 4—5—6-os tömbházakon, de még mindig nem értek rá az illetékesek, hogy a munkálatokból származó hulladékot eltakarítsák.

Nagy szemétdomb csúfítja el a zöldövezetet a megújult tömbház mögött. Pedig a munkások nagy rafiazsákban elő is készítették a szemetet, de ott éktelenkedik még mindig a sárga műanyag borító, amibe a poliésztert csomagolták, faltörmelék, háló, a tömbházak tetejéről ledobált régi kátrány. Kérdezem én: ha a tömbház bejárati oldalán el lehetett takarítani minden hulladékot, a másik felén még meddig várjunk? Reméltük, bár a szavazásra megtörténik, de már az is eltelt, a nagy szemétrakás pedig maradt...

KUSZTURA MÁRIA, Sepsiszentgyörgy

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 402
szavazógép
2008-06-20: Nyílttér - x:

Ne hagyjuk magunkat kiszorítani

Bizonyosan sokan hallottak már arról, hogy a megyei csendőrség által szervezett nyílt napon a szervezők sokunk számára teljesen elfogadhatatlan módon csak román diákokat láttak vendégül. Az eset kapcsán a helyi sajtó által megkérdezett Sorin Barbu csendőrségi szóvivő természetesen rögtön megtalálta az előre borítékolt és a kalapból szempillantás alatt elővarázsolható választ: csak két iskolát tudtak meghívni, és ezeket teljesen véletlenül választották ki.
2008-06-20: Nyílttér - x:

Az új tanácstól várjuk a megoldást

A Kovászna Megyei Út- és Hídépítő Rt. szakszervezete tisztelettel kéri a megyei tanács újonnan megválasztott tagjait és Tamás Sándor elnököt az önkormányzat kizárólagos tulajdonában levő vállalatnál kialakult munkakonfliktus sürgős megoldására abban a reményben, hogy az új testület és ennek feje sokkal tisztességesebben és megértőbben kezeli a térség és egyben cégünk gondjait is.