Az új tanácstól várjuk a megoldást

2008. június 20., péntek, Nyílttér

A Kovászna Megyei Út- és Hídépítő Rt. szakszervezete tisztelettel kéri a megyei tanács újonnan megválasztott tagjait és Tamás Sándor elnököt az önkormányzat kizárólagos tulajdonában levő vállalatnál kialakult munkakonfliktus sürgős megoldására abban a reményben, hogy az új testület és ennek feje sokkal tisztességesebben és megértőbben kezeli a térség és egyben cégünk gondjait is.

Követeléseink a következők:

— a részvényesi közgyűlés (AGA) megbízottjainak, a vezetőtanácsnak és a felügyelő (cenzori) bizottságnak azonnali leváltása összeférhetetlenség, csalások, az utóbbi három évben elkövetett egyéb visszaélések és törvényszegések miatt

— új megbízottak kinevezése a részvényesek közgyűlésébe a megyei tanács új összetétele szerint mindhárom politikai alakulatból

— új vezetőtanács kinevezése szigorúan az utászszakmában felkészült belső és külső személyekből

— új felügyelő bizottság kinevezése, mivel a jelenlegi nem végezte megfelelően a cég működésének törvényességére vonatkozó kötelezettségeit

— az ügyvezető vezetőség, az alegységek és irodavezetők versenyvizsga alapján történő kinevezése, a szakmai felkészültség és tapasztalat figyelembevételével.

Ahhoz, hogy az új vezetői szervek nagyon jó körülmények között kezdhessék munkájukat, szigorú pénzügyi-könyvelői és jogi ellenőrzést kérünk az elmúlt háromévi tevékenység minden oldalról való kivizsgálására.

Emlékeztetjük a megyei tanács újonnan választott elnökét, hogy választási kampányában ígéretet tett az alkalmazottakkal való mielőbbi találkozásra, valamint a felmerült gondok lehetőségek szerinti megoldására. Kérjük a gyors beavatkozást, és szorgalmazzuk ennek operativitását, a normális munkalégkör visszaállítását, továbbá az alkalmazottakat érő fenyegetések, bosszúállások, megtorlások vagy egyéb visszaélések beszüntetését.

Az Út és Híd Szakszervezet ügyvezető bizottsága

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 693
szavazógép
2008-06-20: Nyílttér - x:

Mindennapi szemetünk

Az Állomás negyedben, a Barátság sétányon szépülnek a tömbházak. Szigetelés-meszelés átvarázsolta a negyedünket. Tömbházaink szép külsőbe ,,öltöztek". Már több mint egy hónapja, hogy befejezték a munkálatokat a 4—5—6-os tömbházakon, de még mindig nem értek rá az illetékesek, hogy a munkálatokból származó hulladékot eltakarítsák.
2008-06-20: Nyílttér - x:

Nagy István polgármester ismét nem mond igazat (Visszajelzés)

A Háromszék június 13-i, pénteki számában Farkas Réka Kampányösszetűzés Köpecen című cikkében számolt be Nagy István sajtótájékoztatójáról. Az akkori jelölt egyik állítása szerint Havelka Ferenc az én baróti képviselői irodám vezetője lenne.