Megalakult a városi tanács, beiktatták a polgármestert Kovásznán

2008. június 20., péntek, Közélet

György Ervin kormánymegbízott jelenlétében hivatalosan megalakult a kovásznai helyi tanács tegnap délelőtt a városi művelődési házban. Az ülésen hozzátartozók, meghívottak vettek részt, de tiszteletét tette a megyei rendőrfőkapitány, helyettese, s a helyi rendőrparancsnok is. A tanácstagok letették a hivatali esküt.

Az alpolgármesteri tisztségre egyetlen jelöltet állítottak, az RMDSZ színeiben mandátumot nyert Thiesz Jánost, akit, miként Horia Dumitru Ceangă megválasztott ülésvezető a titkos szavazás eredményét ismertetve bejelentette: egyöntetű szavazattal ,,kentek fel" a tisztségre.

A prefektus reményét fejezte ki, hogy az önkormányzat új vezetősége komolyan, a város fejlesztésének érdekében fog munkálkodni, hisz itt az ideje az uniós pénzek lehívásának, s háromszor is megismételte: pályázni kell. Ceangă, aki a testület legidősebb tagja, ígérte, a helyi tanács nem fog politizálni, s minden egyes tagja igazi városgazdaként fog tevékenykedni. Lőrincz Zsigmond frissen beiktatott polgármester elmondta, feladatának tekinti a minél több pályázati pénz megszerzését, elsősorban az infrastruktúra rendbetételére összpontosítanak, Kovásznának igazi fürdővárosi arculatot igyekeznek teremteni, hogy minden polgára büszke lehessen arra, hogy kovásznai.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 269
szavazógép
2008-06-20: Nyílttér - x:

Nagy István polgármester ismét nem mond igazat (Visszajelzés)

A Háromszék június 13-i, pénteki számában Farkas Réka Kampányösszetűzés Köpecen című cikkében számolt be Nagy István sajtótájékoztatójáról. Az akkori jelölt egyik állítása szerint Havelka Ferenc az én baróti képviselői irodám vezetője lenne.
2008-06-20: Közélet - Iochom István:

Megalakult a városi tanács, beiktatták a polgármestert Kézdivásárhelyen

Tegnap délben a Vigadó emeleti kistermében György Ervin prefektus jelenlétében került sor az újonnan megválasztott önkormányzat, polgármester és alpolgármester beiktatására. Simona Ghica kézdivásárhelyi bíró felolvasta a választás eredményét, mely szerint a céhes város új polgármestere az MPP színeiben megválasztott Rácz Károly.