Megalakult a városi tanács, beiktatták a polgármestert Kovásznán

2008. június 20., péntek, Közélet

György Ervin kormánymegbízott jelenlétében hivatalosan megalakult a kovásznai helyi tanács tegnap délelőtt a városi művelődési házban. Az ülésen hozzátartozók, meghívottak vettek részt, de tiszteletét tette a megyei rendőrfőkapitány, helyettese, s a helyi rendőrparancsnok is. A tanácstagok letették a hivatali esküt.

Az alpolgármesteri tisztségre egyetlen jelöltet állítottak, az RMDSZ színeiben mandátumot nyert Thiesz Jánost, akit, miként Horia Dumitru Ceangă megválasztott ülésvezető a titkos szavazás eredményét ismertetve bejelentette: egyöntetű szavazattal ,,kentek fel" a tisztségre.

A prefektus reményét fejezte ki, hogy az önkormányzat új vezetősége komolyan, a város fejlesztésének érdekében fog munkálkodni, hisz itt az ideje az uniós pénzek lehívásának, s háromszor is megismételte: pályázni kell. Ceangă, aki a testület legidősebb tagja, ígérte, a helyi tanács nem fog politizálni, s minden egyes tagja igazi városgazdaként fog tevékenykedni. Lőrincz Zsigmond frissen beiktatott polgármester elmondta, feladatának tekinti a minél több pályázati pénz megszerzését, elsősorban az infrastruktúra rendbetételére összpontosítanak, Kovásznának igazi fürdővárosi arculatot igyekeznek teremteni, hogy minden polgára büszke lehessen arra, hogy kovásznai.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1028
szavazógép
2008-06-20: Nyílttér - x:

Nagy István polgármester ismét nem mond igazat (Visszajelzés)

A Háromszék június 13-i, pénteki számában Farkas Réka Kampányösszetűzés Köpecen című cikkében számolt be Nagy István sajtótájékoztatójáról. Az akkori jelölt egyik állítása szerint Havelka Ferenc az én baróti képviselői irodám vezetője lenne.
2008-06-20: Közélet - Iochom István:

Megalakult a városi tanács, beiktatták a polgármestert Kézdivásárhelyen

Tegnap délben a Vigadó emeleti kistermében György Ervin prefektus jelenlétében került sor az újonnan megválasztott önkormányzat, polgármester és alpolgármester beiktatására. Simona Ghica kézdivásárhelyi bíró felolvasta a választás eredményét, mely szerint a céhes város új polgármestere az MPP színeiben megválasztott Rácz Károly.