Albert Álmos hagyatkozik

2008. június 20., péntek, Közélet

Sepsiszentgyörgy polgármestereként tegnap utolsó sajtótájékoztatóját tartotta Albert Álmos. Újságírói kérdésre válaszolva — mit hagyatkozik az utána következőknek, polgármesternek és önkormányzatnak — kifejtette: ,,a táblát letörölni, és mindent a nulláról kezdeni nem szabad". Utalt ezzel a megkezdett fejlesztési munkálatokra, melyek közül az Erzsébet-park és a Mihai Viteazul tér átalakítását, Kilyén és Szotyor vízhálózatának elkészítését, Sepsiszentgyörgyön a 15 kilométernyi víz- és csatornarendszer ki-, illetve újraépítését, Sugásfürdő fejlesztését, az Olt völgyének rendbetételét, hasznosíthatóvá tételét emelte ki.

Albert Álmos szerint az új városvezetésnek a megkezdett dolgokat tovább kellene vinnie, ezekhez igazítania az újabb elképzeléseket, melyek azonban ne csupán a polgármestertől vagy a képviselőktől származó ötletek legyenek. ,,Én mindig úgy fogtam fel, hogy ennek a hivatalnak a lakók szolgálatában kell állnia, mindig a közösség igényeinek kell eleget tennie" — mondta.

A négy év előtti választási kampányában elhangzott ígéreteire kitérve kiemelte: a konkrétumok legnagyobb részét sikerült teljesítenie, ehhez tevődött még hozzá számtalan, az évek során adódó lehetőség kihasználása. Utolsó intézkedései között egy újabb testvérvárosi kapcsolat véglegesítését említette, mert, mint mondotta, ,,én a testvérvárosi kapcsolatok mániákusa voltam". A magyarországi településekkel létesített kapcsolatok fontosságát úgy fogalmazta meg: ,,annak pótlása, ami évtizedeken keresztül hiányzott", a felvidéki, délvidéki, vajdasági kapcsolatok pedig egyfajta nosztalgiahangulat felidézését szolgálták. Ezek mellett volt egy döcögő franciaországi kapcsolat, egy izraeli, amely teljes felújításra szorul, és egy svédországi meg egy portugáliai kísérlet, melyekre a városvezető testület és a külügyminisztérium is rábólintott. Utóbbi ősztől be is indulhatna, Santa Cruzzal közös uniós pályázatot készítenek elő, mely európai finanszírozással széles körű kapcsolatrendszer kiépítésére ad lehetőséget. Ennek a testvérvárosi szerződésnek az aláírásához ragaszkodik még Albert Álmos, az ünnepi eseményre jövő hét közepén Portugáliában kerül sor.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 269
szavazógép
2008-06-20: Közélet - Farkas Réka:

Építő együttműködést akar az MPP

Az MPP egyelőre nem elemezte részletesen a választások eredményeit, most elsősorban a helyi és megyei tárgyalásokra összpontosítanak — jelentették ki tegnapi sajtótájékoztatójukon. Az egyezkedésnél maximumról indulnak, a tanácsban megszerzett többség alapján Sepsiszentgyörgyön kérik mind a két alpolgármesteri tisztséget, de hajlandóak az alkura, ha megkapják az egyik megyei alelnöki funkciót — nyilatkozta Bálint József sepsiszentgyörgyi elnök.
2008-06-20: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Az ördögi paktum

Az ördöggel kötött paktumként is értelmezhető az a megállapodás, amely a Demokrata-Liberális Párt és a Gigi Becali-féle Új Nemzedék Pártja között született a bukaresti helyi tanácsban. Ugyan közvetlenül nem érintenek minket a fővárosi önkormányzatban zajló történések, a többség kialakítása, a két párt közötti megállapodás azonban jelzés értékű. Ha mást nem, hát azt sugallja, hogy Traian Băsescu pártja bármire képes a hatalom megszerzése érdekében, még arra is, hogy a juhpásztorból lett milliomos többnyire fociszurkolók által támogatott szélsőséges alakulatával fogjon össze.