Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Albert Álmos hagyatkozik

2008. június 20., péntek, Közélet

Sepsiszentgyörgy polgármestereként tegnap utolsó sajtótájékoztatóját tartotta Albert Álmos. Újságírói kérdésre válaszolva — mit hagyatkozik az utána következőknek, polgármesternek és önkormányzatnak — kifejtette: ,,a táblát letörölni, és mindent a nulláról kezdeni nem szabad". Utalt ezzel a megkezdett fejlesztési munkálatokra, melyek közül az Erzsébet-park és a Mihai Viteazul tér átalakítását, Kilyén és Szotyor vízhálózatának elkészítését, Sepsiszentgyörgyön a 15 kilométernyi víz- és csatornarendszer ki-, illetve újraépítését, Sugásfürdő fejlesztését, az Olt völgyének rendbetételét, hasznosíthatóvá tételét emelte ki.

Albert Álmos szerint az új városvezetésnek a megkezdett dolgokat tovább kellene vinnie, ezekhez igazítania az újabb elképzeléseket, melyek azonban ne csupán a polgármestertől vagy a képviselőktől származó ötletek legyenek. ,,Én mindig úgy fogtam fel, hogy ennek a hivatalnak a lakók szolgálatában kell állnia, mindig a közösség igényeinek kell eleget tennie" — mondta.

A négy év előtti választási kampányában elhangzott ígéreteire kitérve kiemelte: a konkrétumok legnagyobb részét sikerült teljesítenie, ehhez tevődött még hozzá számtalan, az évek során adódó lehetőség kihasználása. Utolsó intézkedései között egy újabb testvérvárosi kapcsolat véglegesítését említette, mert, mint mondotta, ,,én a testvérvárosi kapcsolatok mániákusa voltam". A magyarországi településekkel létesített kapcsolatok fontosságát úgy fogalmazta meg: ,,annak pótlása, ami évtizedeken keresztül hiányzott", a felvidéki, délvidéki, vajdasági kapcsolatok pedig egyfajta nosztalgiahangulat felidézését szolgálták. Ezek mellett volt egy döcögő franciaországi kapcsolat, egy izraeli, amely teljes felújításra szorul, és egy svédországi meg egy portugáliai kísérlet, melyekre a városvezető testület és a külügyminisztérium is rábólintott. Utóbbi ősztől be is indulhatna, Santa Cruzzal közös uniós pályázatot készítenek elő, mely európai finanszírozással széles körű kapcsolatrendszer kiépítésére ad lehetőséget. Ennek a testvérvárosi szerződésnek az aláírásához ragaszkodik még Albert Álmos, az ünnepi eseményre jövő hét közepén Portugáliában kerül sor.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 812
szavazógép
2008-06-20: Közélet - Farkas Réka:

Építő együttműködést akar az MPP

Az MPP egyelőre nem elemezte részletesen a választások eredményeit, most elsősorban a helyi és megyei tárgyalásokra összpontosítanak — jelentették ki tegnapi sajtótájékoztatójukon. Az egyezkedésnél maximumról indulnak, a tanácsban megszerzett többség alapján Sepsiszentgyörgyön kérik mind a két alpolgármesteri tisztséget, de hajlandóak az alkura, ha megkapják az egyik megyei alelnöki funkciót — nyilatkozta Bálint József sepsiszentgyörgyi elnök.
2008-06-20: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Az ördögi paktum

Az ördöggel kötött paktumként is értelmezhető az a megállapodás, amely a Demokrata-Liberális Párt és a Gigi Becali-féle Új Nemzedék Pártja között született a bukaresti helyi tanácsban. Ugyan közvetlenül nem érintenek minket a fővárosi önkormányzatban zajló történések, a többség kialakítása, a két párt közötti megállapodás azonban jelzés értékű. Ha mást nem, hát azt sugallja, hogy Traian Băsescu pártja bármire képes a hatalom megszerzése érdekében, még arra is, hogy a juhpásztorból lett milliomos többnyire fociszurkolók által támogatott szélsőséges alakulatával fogjon össze.