Támogatás három szarvasmarhára

2008. június 24., kedd, Gazdakör

Legeltetés a Vadas-tetőn — számukra is igénybe vehető a támogatás

A Mezőgazdasági Kifizetési Ügynökség szerkesztőségünkbe eljuttatott közleménye szerint a három szarvasmarha után járó támogatás feltételeit június 13-án módosította a kormány. Így a támogatás odaítélésekor a 2008. január 31-i állatlétszámot veszik alapul. Ahhoz, hogy a támogatás elérhető legyen, a gazdának akkor legkevesebb három darab hat hónap fölötti, országos állatorvosi nyilvántartásba vett szarvasmarhával kellett rendelkeznie.

Az ügynökség felkéri a szarvasmarhatartó gazdákat, hogy ennek megfelelően töltsék ki az új nyomtatványokat, és a kérvényeket juttassák el a lakóhelyük szerinti polgármesteri hivatal mezőgazdasági osztályára, a városon élők pedig az ügynökség helyi kirendeltségére. A nyomtatványok helyes kitöltése érdekében ajánlott az állatorvossal való előzetes egyeztetés. Benyújtási határidő folyó év július 15.

Ugyanilyen módon a juhos gazdák június 30-ig nyújthatják be kérvényeiket, ám vállalniuk kell, hogy július elseje és szeptember 30-a között az állatokat nem vágják le, illetve nem adják el.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1036
szavazógép
2008-06-24: Közélet - B. Kovács András:

Párizsi motorvonat Sepsiszentgyörgyön

Aki megismerte a nyugati vonatok kényelmét, meglepetten tapasztalhatja, hogy a Sepsiszentgyörgy—Bereck szárnyvonalon például a dán vagy francia személyszállításhoz hasonló körülmények között utazhat az utóbbi időben.
2008-06-24: Gazdakör - Incze Péter:

Hiányoznak a nyilatkozatok (Figyeljünk oda!)

A közvetlen tejeladási kvótával rendelkező háromszéki gazdák közel egynegyede nem tett le nyilatkozatot a tavalyi kvótaévben a piacon vagy a közvetlen szomszédságban eladott tejmennyiségről, melyet a törvény értelmében május 15-ig kellett volna letenniük személyesen vagy postán.