Dolgoznak a lécfalvi úton

2017. november 2., csütörtök, Közélet

Hatszázhatvan napnyi közbeszerzési kálvária után nemrég kiadhatta a munkavégzési parancsot Kovászna Megye Tanácsa a Maksát Lécfalván keresztül Cófalvával és a 11-es országúttal összekötő megyei út korszerűsítésére.

A kiírásból végül nyertesként kikerült kivitelező – a sepsiszentgyörgyi Valdek kft. – már el is kezdte a munkát, melyet viszont nehezít, hogy a jelzett szakaszon naponta 20–22 szemeteskocsi vonul végig, mivel a lécfalvi hulladékkezelő központ is elkezdte működését – közölte Tamás Sándor. A megyei önkormányzat vezetője kifejtette: a korszerűsítés nyomán a hat kilométernyi autóút mellett két híd is megújul, Cófala határában és Várhegyen. Ami a finanszírozást illeti, felvetésünkre rámutatott: a beruházás költségeit a Helyi Fejlesztések Országos Programjából fedezi az önkormányzat, és reményeik szerint mire az első kifizetésekre sor kerül, a támogatási szerződést is aláírják a szaktárcával. (ndi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2070
szavazógép
2017-11-02: Kármentő - Mózes László:

Nem élhetnek szócsövek nélkül

A fojtogató hírkavalkádban alig észrevehető az a szenátusi döntés, amely a közszolgálati, Agerpres  hírügynökség parlamenti felügyeletének erősítését célozza (a végső szót ez ügyben is majd a képviselőház mondja ki).
2017-11-02: Közélet - Iochom István:

Ötszáz csemete a reformáció 500. évfordulójára

A Kézdivásárhelyi Református Egyházközség, a Zöld Nap Egyesület, a városháza sportirodája és a Manna Keresztyén Egyesület október 31-én, a reformáció 500. évfordulóját 500 facsemete elültetésével ünnepelte meg.