Ötszáz csemete a reformáció 500. évfordulójára

2017. november 2., csütörtök, Közélet

A Kézdivásárhelyi Református Egyházközség, a Zöld Nap Egyesület, a városháza sportirodája és a Manna Keresztyén Egyesület október 31-én, a reformáció 500. évfordulóját 500 facsemete elültetésével ünnepelte meg.

  • Csemeteültetés az új református temetőben. RÁDULY ATTILA FELVÉTELE
    Csemeteültetés az új református temetőben. RÁDULY ATTILA FELVÉTELE

A kedd délutáni rendezvény sikerességének érdekében több intézmény és egyesület fogott össze, hogy konkrét lépést tegyenek környezetükért, a tisztább levegőért Kézdivásárhelyen. A fenyőcsemetéket két helyszínen, az új református temetőben és a sportcsarnok, illetve a Petőfi Sándor-iskola közötti zöldövezetben ültették el. A faültetési akción jelen voltak a Zöld Nap Egyesület vezetői és önkéntesei, a városi önkormányzat kertészei, a Petőfi Sándor-iskola hetedik osztályos tanulói Kocsis Cecília osztályfőnök vezetésével, a helyi Református Egyházközség képviselői, a Református Kollégium diákjai, a Borosnyay Kamilla Elhelyezési Központ nevelői és gyermekei, valamint a Manna Keresztyén Egyesület küldöttei. Az akció befejezését követően a sportiroda munkatársai és a Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének tagjai meleg teával és finom süteménnyel tették elviselhetőbbé a hideg időjárást.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 588
szavazógép
2017-11-02: Közélet - :

Dolgoznak a lécfalvi úton

Hatszázhatvan napnyi közbeszerzési kálvária után nemrég kiadhatta a munkavégzési parancsot Kovászna Megye Tanácsa a Maksát Lécfalván keresztül Cófalvával és a 11-es országúttal összekötő megyei út korszerűsítésére.
2017-11-02: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Új utcanevek Sepsiszentgyörgyön

Húsz új utca kapott nevet Sepsiszentgyörgyön. A megyeszékhely belterülete az elmúlt években jelentősen megnőtt, de zömmel kis utcákról, a meglévők meghosszabbításairól vagy leágazásairól van szó, amelyeket azért kellett elnevezni, hogy az ügyintézést (az építési engedélyek kibocsátásától a lakcímváltoztatásig) megkönnyítsék.