Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Átszervezik az oltszemi gyermekotthont

2017. november 8., szerda, Közélet

Európai uniós vagy kormányprogramban meghirdetett pályázatokhoz szükséges határozatokat hozott Kovászna Megye Tanácsa hétfői rendkívüli ülésén.

Minek­utána a kormány felvette a támogatható kórházak listájára a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórházat, az intézményfenntartó megyeháza eleget tesz a meghívásnak, és pályázni fog a sürgősségi osztály bővítésére és orvosi műszerekre. Az iratcsomó előkészítéséhez terv szükséges – a megyei képviselő-testület meghatározta a pályázat alapját képező terv feladatait.
A regionális operatív program részeként az Erdővidék úthálózatának felújítására benyújtott pályázathoz kiigazításokat kértek – ezeknek is eleget tett a megyeháza. A Málnásfürdőtől Baróton át az ágostonfalvi hídig terjedő szakasz korszerűsítésének össz­értéke 88 millió lej, ehhez 1,7 millió lej önrésszel járul hozzá a megyeháza. Az Ajta-patakán átívelő nagyajtai híd újjáépítésének összköltsége 6,2 millió lej, a megye önrésze 729 ezer lej. A finanszírozási szerződés aláírása idén esedékes. A Maksát a 13E jelzésű országúttal összekötő 6 kilométeres út korszerűsítése már elkezdődött. Ez esetben a meghirdetett összeg alatt nyerte el a kivitelező a kiírást, ennek megfelelően csökkentették a rá fordítandó keretet. Ennek költségvetése 8 millió lej, amihez a megyeháza 288 ezer lejjel járul hozzá.
Az emberi erőforrások operatív programja uniós pályázat részeként felszámolják az oltszemi gyerekotthont. Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke hangsúlyozta, átszervezésről van szó, az ott lévő 56 gyereket három családi típusú otthonba helyezik át, miután a feltételeket megteremtik. Figyelembe vették a gyerekek származási helyét és az önkormányzatok szociális befogadó készségét. Két telket kaptak a baróti önkormányzattól, egyet a bodzafordulóitól, utóbbin épület is áll. Ezt a célnak megfelelően átalakítják, és az otthonon kívül rehabilitációs központot is létesítenek. Baróton otthonokat építenek – ezek létesítésére a pályázat alapját képező terv feladatait beszélték át  a tanácsülésen.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 77
szavazógép
2017-11-08: Közélet - Váry O. Péter:

Példaértékű adomány

Rendhagyó kiállítást mutat be holnap az Árkosi Művelődési Központ és a sepsiszentgyörgyi Balassi Intézet – Magyarország Kulturális Központja: Gy. Szabó Béla nagyon gazdag élet­művéből egy szeletkét, melyen a leginkább fametszeteiről ismert grafikus néhány rajza, olajfestménye, akvarellje is látható lesz. A kiállítás nemcsak Sepsiszentgyörgy kulturális életében kiemelt fontosságú, hanem a tárlat „hozadékaként” negyven Gy. Szabó-képpel is gazdagodik a város.
2017-11-08: Közélet - Szekeres Attila:

Német varrógépes csalók a láthatáron

Ismét megjelentek Háromszéken a régi német varrógépeket felvásárolni óhajtó, magukat német gyűjtőként reklámozó csalók – közölte a rendőrség, felhíva a figyelmet, ne dőljünk be a kecsegtető ajánlatnak.