Pünkösdi királyság a Napsugár-táborban

2008. július 4., péntek, Közélet

A táborlakók Illyefalva felfedezésére indulnak

Egy hétig királyi székhellyé varázsolták az illyefalvi református templomkertet a tizenötödik Napsugár-tábor lakói. Valamennyien nemesi ivadékok, mivel valamilyen nemes tettet hajtottak végre év közben.

E nemes tettek többek között: kiemelkedő helyezés a Napsugár bélyeggyűjtő versenyén (nyolc csapat), legjobbnak bizonyulni az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége által szervezett Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedőn (három csapat), megnyerni a Nagyváradi Mesevetélkedőt, illetve a Kurutty általános műveltségi vetélkedő Napsugár-díját (egy-egy csapat). Nos, ezek a nemes vitézek naponta váltják egymást a trónon, a választott királynéknak népes udvartartása van, az udvari bohóc címért szinte versengenek, de azt sem bánják, ha csak az utolsó napi vásárban jutnak szerephez. Vasárnap délután mindenki elköltheti a pontgyűjtő játékokon szerzett tallérokat, lesz vásári fodrász, céllövölde, jósda és mindenféle portékát kínáló árus. Addig is az illyefalvi bástyák tövében több tucat mese hangzik el, a félszáz gyermek és kísérői Zsigmond Emesével, a Napsugár főszerkesztőjével az élen addig hallgatják és mondják a történeteket, amíg a vasorrú bábából tündér, a zsiványból királyfi lesz.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1546
szavazógép
2008-07-04: Közélet - Mózes László:

A nyaralás ára

Egymásnak adják a kilincset a sepsiszentgyörgyi turisztikai irodákban az ügyfelek, s noha a nyaralók szinte minden igényéhez számtalan ajánlat pászítható, az elsődleges kérdés — mint minden évben — most is az, hogy ki mennyi pénzt tud fordítani az egyhetes szabadságolásra.
2008-07-04: Közélet - Bodor János:

Megkezdődött a gombagyűjtés

A Kovászna és Kommandó környéki erdőkben most tetőz a gombaszezon. Az elmúlt hetek esős-párás időjárása kedvezett a gombáknak, így sokan járják keresztül-kasul a rengeteget ínyenc gombafajták után kutakodva.