Cserkészbál San Franciscóban

2018. február 6., kedd, Magazin

45. alkalommal rendezték meg a magyar cserkészbált San Franciscóban az ottani magyarok.

  • Csoportkép őrsvezetőképzéskor. Fotó: a cserkészbál Facebook-oldala
    Csoportkép őrsvezetőképzéskor. Fotó: a cserkészbál Facebook-oldala


A rendezvényen részt vett Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára, aki köszöntőjében kiemelte: a cserkészség életforma és elköteleződés, olyan jellemformáló erő, amellyel a közösség tagjai a nemzeti kultúrát, hagyományt és identitást gyermekkortól őrzik. Hozzátette, a cserkészek őrző-védő tevékenysége az anyaországtól több ezer kilométerre élő magyarság fennmaradásának biztosítéka. A cserkészcsoportok mellett fontos kiemelni a Magyar Katolikus Misszió és a San Francisco környéki magyar iskola tevékenységét is, amelynek tagjai nagyban hozzájárulnak a magyar kultúra virágzásához az Egyesült Államok nyugati partján – hívta fel a figyelmet a helyettes államtitkár. Szólt arról is, hogy a kormány az elmúlt nyolc évben olyan nemzetpolitikai stratégiát épített fel, amely határokon átívelve összefogja a magyar közösségeket, kiemelt figyelmet fordítva a Kárpát-medencén kívül élőkre is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1303
szavazógép
2018-02-06: Magazin - :

Kiszűrték a zaklatókat (Berlini Nemzetközi Filmfesztivál )

Nem válogattak be a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) programjába több filmet, mert kiderült, hogy az alkotók között vannak szexuális zaklatási ügyekben érintett filmesek.
2018-02-06: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Kiszolgáltatottan Bodokon

Oltfej kapujának hármas települése, a községközpont Bodok, a hozzákapcsolt Oltszem és Zalán a harmadik szociáldemokrata kormány pénzügyi hálójában vergődik, biztosan csak annyit tud a községvezetés, hogy lényegesen szűkebb lesz az idei büdzsé, mint a tavalyi volt. Nem értik, hogy a bukaresti kormány miért éppen a jól gazdálkodó önkormányzatokat bünteti, ilyen körülmények között kérdéses egy sor beruházás kivitelezése, de még csak tervezni sem lehet, pedig tennivaló lenne elég. Egyelőre azonban az önkormányzati alkalmazottak fizetésére sincs meg az év végéig szükséges fedezet.