Muuuvi-fesztivál amatőr és hivatásos filmeseknek

2007. július 7., szombat, Magazin

A muuuvi nemzetközi rövidfilm és animációs fesztivál bemutatkozási és megmérettetési lehetőséget, valamint szakmai fórumot biztosít valamennyi amatőr és hivatásos rövidfilm-, illetve animációkészítő egyénnek és műhelynek.

A Gyergyó­szárhegyen augusztus 3―5. között zajló fesztiválon szakmai zsűri bírálja el a versenyben lévő, saját készítésű filmeket, melyeket a www.muuuvi.ro honlapról letölthető, angol nyelvű nevezési ívvel együtt július 20-ig kell eljuttatni a Centrul Cultural Gheorgheni, Bul. Frăţiei nr. 9, 535500, Gheorgheni, Jud. Harghita (România) postacímre. (Július 20. a postabélyegző dátuma.) A borítékra írják rá: ,,muuuvi". A filmek, animációk hossza legtöbb 12 perc; témája szabadon választott, viszont nem fogadunk el pornográf és rasszista jellegű alkotásokat. A beküldött filmek előzsűrizésen vesznek részt, kizárjuk a versenyből azokat a nevezőket, akik nem tartják be a rövidfilm, illetve animáció műfaji sajátosságait, valamint azokat, akik nem tartják tiszteletben a fennebb említett nevezési feltételeket.

A gyergyószárhegyi Lázár-kastély festői környezetében idén immár harmadik alkalommal szervezi meg a gyergyószentmiklósi Hallámsza Egyesület, a marosvásárhelyi Betyár Animációs Stúdió, a Művészeti és Alkotó­központ Gyergyószárhegy és a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ a muuuvi nemzetközi rövidfilm és animációs fesztivált. A délelőtti és délutáni vetítéseket követően éjszakába nyúló bulin szórakozhatnak a résztvevők. A jó hangulatot a meghívott, hivatásos DJ-k, együttesek biztosítják. Azoknak a pályázóknak, akik személyesen is részt kívánnak venni a rendezvényen, szállást és étkezési lehetőséget is biztosítunk. Bővebb információ a www.muuuvi.ro címen található.

JÁNOSSY ALÍZ

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2007-07-07: Magazin - Sylvester Lajos:

Jóreménység

S. Zoltánnak megadatott, hogy houstoni geológus kutatómérnökként a világ olyan térségeibe jusson el, ahol — köznapian szólva — az öreg Glóbus kitakarja magát s igazi énjét, belsőségeit feltárja a kutató előtt, akinek nem kell a föld mélyébe alászállnia, hogy az ott található jelenségeket tanulmányozza, hanem egy hegyfokról, egy sziklafalról leolvashatja és megpróbálhatja kibogozni a föld belsejének rejtelmeit.
2007-07-07: Múltidéző - Egyed Ákos:

A székelyek eredetéről és megtelepedéséről

A székely civilizáció (Ahogy a 15—16. századi humanista írók látták)
Egy másik fontos leírás Mátyás király történetírója, Pietro Ransano (Petrus Ransanus) A magyarok történetének rövid foglalata című munkájában maradt fenn. Róla már könyvünk bevezetőjében megemlítettük, hogy a székelyek eredetét a szicíliaiakkal hozta kapcsolatba. Emellett azt jegyezte fel, hogy vad nép, egyénileg adómentesek, csak alkalmanként adnak a királynak szelídített ökröt, nekik senki sem parancsol, csak a király, ha az ország helyzete úgy kívánja.