Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A nagy kongresszus

2018. március 13., kedd, A múlt hét
Kuti János

Megnyugodhatunk, jó szociáldemokrata kezekben Románia jövőjének irányítása, és uralkodásuk alatt még sok-sok boldog év vár ránk. Nem akárkik képviselték a múlt szombati bukaresti kongresszuson győzedelmes pártunk tagságát és szavazóit. Nekik már jól megy, és ettől arrafelé ők, a baloldaliak csakis azzal foglalkoznak majd, hogy az otthon maradt párttagok és a rájuk szavazók sorsa is egyre jobbra forduljon.

 

Látszott, hogy jól hozott a konyhára a párthűség, csupa drága (nyolcvanezer eurós) autócsodákkal jelentek meg Bukarestben a pórnépet képviselni. A nők napja is besegített a kongresszusi fényességbe, csupa elegáns, jól sminkelt hölgy szép fehér, manikűrözött kezecskéi választhatták ki a boldogabb jövőnket garantáló pártembereket és pártasszonyokat.
Mindent összevetve: a régi szép időkben, a Ceaușescu által levezényelt nagy pártkongresszusokat is megszégyenítő sikerrel zajlott le a szociáldemokraták nagy összeröffenése. Csak éppen a Dragnea és a párt!, Dragnea és a nép! jelszavak skandálása hiányzott, mert taps, az zúgott. Kint is volt némi felhajtás. Ott már kiabáltak is, hogy: SZDP – a vörös pestis! Tolvajok! stb. A pártelnököt, Dragneát különben nem is kellett újraválasztani, mert mandátuma nem járt le, ennek ellenére közfelkiáltással mégis megerősítették funkciójában. Sőt, mostantól kezdve tovább erősödik, mivel második számú embere a pártban egy asszony, aki úgy mellékesen még miniszterelnök is, Viorica Dăncilă! Őt jól végezett munkája elismerésként megválasztották pártügyvezető elnökké. Két ellenjelöltje, akik azt híresztelték, hogy őket a szavazás előtt nem engedték szóhoz, illetve mikrofonhoz jutni, visszalépett. A párt különféle tisztségeibe jelöltek megszavazása is ugyanúgy történt, mint hajdanában. Egyenjogúság van, és ezért most kvóta szerint nyolc nő, nyolc férfi vezetheti tovább az országot a napfényes pénzügyi forradalmak győzelme és a megemelt fizetések újabb és újabb csúcsai felé a nyolc fejlesztési régióban. Nagyon demokratikus a hölgyeket is odaengedni a húsosfazék közelébe, mert ők is tudnak egyet kavarintani a fakanállal a párt boszorkánykonyhájában fövő csorbán, amelyet nekünk főznek, és amelyet velünk is etetnek meg, ha ízlik, ha nem. Dragnea még ifjú barátnőjét is elvitte a gyűlésre, pedig eddig csak Brazíliába cipelte magával. Még az is lehet, hogy frigyre lépnek, és akkor arra is lesz remény, hogy trónörökössel örvendeztessék meg a pártot és hazánkat.
A pártvezér egyáltalán nem tart attól, hogy szíve hölgyei az ő orrára koppintanának vagy körme alá néznének, hiszen saját kezűleg tolja fenekük alá a székeket.
Sajnos, a hős nagyvezért állandóan támadják mindenféle piszlicsáré ügyekben. Legújabban azzal, hogy Brazíliában nem aranyat mos az Atlanti-óceán partján a homokból, hanem pénzt a Romániából elillantottból. Ezek után Dragnea úr azt nyilatkozta, hogy csak narancsot árult a tengerparton. Ugyebár, ha vagyonos lenne, ilyesmire nem kényszerülne. Pénze nincs is, csak halpénze lehet, amelyet halfogás után a Belina tavának partján vakar le a csukákról.
A kongresszuson bejelentette, hogy továbbviszik az igazságügy reformját, megregulázzák a titkosszolgálatokat, és elintézik azokat, akik rossz hírét keltik Romániának. Társpártjának elnöke, Tăriceanu töretlenül kiállt amellett, hogy ha Iohannis államelnök nem váltja le a korrupcióellenes ügyészség vezetőjét, Kövesit, akkor megüti a bokáját, és nem lesz még egyszer elnök Romániában.
A kongresszuson a miniszterelnök gyönyörű színekben ecsetelte a jövőt a párt újsütetű ügyvezető elnökeként is. Bejelentette, hogy még idén száz új intézkedést akarnak végrehajtani (jaj nekünk!), ami a közbeszerzést, turisztikát, a bányákat, a lobbit és a családi erőszak megfékezését érinti. 2024-re pedig euróban számolunk. Remélhetőleg addigra már úgy fellendül a gazdaság és megerősödik a lej, hogy egy az egyben fogják váltani. De hosszabb távra is terveznek, egészen 2040-ig.
Csak azt nem lehet tudni, hogy mindebből mi valósul meg, ha szokás szerint félévenként más-más kormányunk lesz.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 579
szavazógép
2018-03-13: Közélet - Tibodi Ferenc:

Emlékfutás a hősök tiszteletére (Március 15.)

Ha március, akkor 1848-as emlékfutás. A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör szombaton tizenhetedik alkalommal szervezte meg hagyományos eseményét, amellyel a magyar forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelegtek a háromszéki futók. Az idei rendezvény mintegy 50 kilométeres távjának leszaladására huszonkilenc önkéntes jelentkezett, akik a megyeszékhelyi Mikes Kelemen Líceum elől indultak Magyarhermányba, a 2018-as emlékfutás rajtjához.
2018-03-13: Közélet - Fekete Réka:

Igazolták a vírusfertőzést (Influenza)

A múlt héten elhunyt tizenhét éves magyarhermányi várandós kismama és a huszonhárom esztendős sepsiszentgyörgyi fiatalember esetében a bukaresti Cantacuzino Intézet igazolta az influenzavírus jelenlétét – közölte lapunkkal dr. Antal Álmos, a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház orvos igazgatója. A megyei kórházban továbbra is érvényben a látogatási tilalom, a személyzet segít abban, hogy a hozzátartozók a legszükségesebb személyi holmikat eljuttassák a bent fekvőknek.