KovásznaFekvőrendőrök nélkül

2008. július 16., szerda, Közélet

A kovásznai városházán a rutinmunkán kívül lényeges dolog nem történt a június 1-jei választások óta. Ez érthető is, hiszen az új önkormányzatot hivatalosan is be kellett iktatni, majd Lőrincz Zsigmond új polgármesternek is meg kellett ismerkednie munkakörével, munkatársaival, az örökölt helyzettel. (Zsuffa Levente expolgármester arra sem méltatta az új városvezetőt, hogy a hivatal kulcsát átadja neki. A fontosabb dolgok átadását bizalmasabb munkatársaira bízta, majd később levélben fejezte ki sajnálkozását, hogy nem találkozhatott személyesen az új polgármesterrel).

Most a tevékenység lassacskán visszatért a rendes kerékvágásba. Az új polgármester tájékoztatott, hogy beiktatása óta a fürdőváros 1,7 millió eurót kapott a Ştefan cel Mare utca felső szakaszának felújítására, amely az Alsó-Páva utcától a vajnafalvi Hősök teréig tart. Ezt teljesen fel fogják újítani: kicserélik a több mint harmincéves szenny- és esővízcsatornákat, vízvezetékeket stb., majd leaszfaltozzák. Az összeg csak a munkálat elkezdésére elég, de a polgármester szerint a többire is lesz pénz. Ezenkívül szintén a Ştefan cel Mare utcában az Állomás utca kereszteződésétől a Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpontig új aszfaltburkolatot terítenek. E szakaszon megszüntetik a volt polgármester által állíttatott, szabálytalan fekvőrendőröket — felszámolásukra az elmúlt négy évben tanácsi döntés is született —, enyhébb domborulatú, gumiból gyártott szabványos sebességkorlátozókat raknak helyettük. A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy a régi posta mögötti tömbházak között le akarja aszfaltoztatni a bejáróutakat, parkolókat, miként a régi polgármester idején rendbe tették az Aurel Vlaicu utcai tömbházak környékét. Ehhez tanácsi határozatra van szükség, a határozattervezetet a július 30-i ülésen terjeszti elő.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2038
szavazógép
2008-07-16: Közélet - Váry O. Péter:

Apró dolgokkal kezdődik

Lehet a kampányban szépeket és nagyokat mondani, ám a bársonyszékbe kerülvén hamar kiderül, csak lassan, nagyon lassan haladnak a dolgok. Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármesternek is ez a lehetőség maradt. A közeljövőre vonatkozó és konkrét ígéretei között szerepel az idén ,,legalább egy" villanyrendőr felszerelése az Olt és a Grigore Bălan utca kereszteződésében, a meglévőkre pedig visszaszámláló óra elhelyezése.
2008-07-16: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Mintha Tusványoson beszélgetnénk

Ha tavaly nagykorúságát ünnepelte a tusványosi szabadegyetem és diáktábor — hiszen tizennyolcadik alkalommal szervezték meg —, idén a Más kép jelige mentén zajlanak majd a beszélgetések. És a kép valóban más: sok minden változott a tavalyi helyzethez képest az erdélyi magyar politikai életben is: Tőkés László függetlenként jutott európai parlamenti képviselői mandátumhoz, és az RMDSZ is két képviselőt küldött a testületbe. De azóta új magyar párt is alakult, az önkormányzati választásokon pedig meg is méretkezett. És változás történt az önkormányzatok háza táján is: számos helyen új emberek kerültek hatalomra, kicserélődött a vezetői csapat.