Több jó célért tekertek Ezer bringás Kézdivásárhelyen

2018. június 22., péntek, Közélet

Tegnap délután minden eddigi rekordot megdöntött a bringások száma, hiszen kilencszázötvenen eddig még nem tekertek. A legtöbben, hatszázan a két német tőkéjű gyárból érkeztek, majd a Secuiana Rt. és a Nexxon Kft. következett száz, illetve hatvannyolc bringással. Egyéni résztvevők száznyolcan voltak. A helybeliek mellett sepsiszentgyörgyiek is tekertek szép számban.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) és a Zöld Nap Egyesület, a helyi önkormányzat, valamint a  Zarah Moden és New Fashion gyárak támogatásával negyedik alkalommal szervezte meg a Tekerj egy jó célért! akcióját Kézdivásárhelyen. Idén az útvonal az előző évekhez viszonyítva nem változott, a városban kijelölt 4,2 kilométeres köröket kellett megtenniük a kerékpárosoknak.

Bereczki Kinga, a HKA ügyvezető igazgatója elmondása szerint első alkalommal kérték ki a közösségi oldalakon a lakosság véleményét arról, hogy a befolyt pénzt mire költsék.

A szavazatok alapján úgy döntöttek, az összeg hatvan százalékával a második osztályos, veleszületett gerincsérülésben szenvedő kézdivásárhelyi kisfiú, Imre Kristóf június végére kiírt műtétjét támogatják.

A fennmaradó negyven százalékból egy köztéri biciklipumpát szerelnek fel a Millennium parkban, valamint egy már meglévő játszóteret bővítenek ki mozgássérültek által is használható elemekkel. A New Fashion és a Zarah Moden készruhagyár által felajánlott bringákat – egy női, egy férfi- és egy gyermekbiciklit – a legalább hét kört letekerők között sorsolták ki lapzárta után. A bringások elsősegélyéről a Salvatore Egyesület önkéntesei gondoskodtak, de szerencsére nem akadt munkájuk. A Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete süteménnyel kínálta meg a biciklizőket, a Székely vendéglő szendviccsel, a két német tőkéjű nadrággyár pedig almával és ásványvízzel támogatta a nagyszabású rendezvényt.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 978
szavazógép
2018-06-22: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Végre

Hosszú hónapok után végre megszületett a döntés: hivatali visszaélés miatt Liviu Dragneát tegnap alapfokon három és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a legfelsőbb bíróság.
2018-06-22: Közélet - Fekete Réka:

Gyermekvágta is rajtol (Székely vágta nyolcadszor)

Idén kevesebb pénzből, de nem szegényesen, nagyszabású előadás nélkül, mégis sok érdekességgel szervezik a nyolcadik Székely Vágtát a Maksa fölötti Óriáspince-tetőn. A sepsiszentgyörgyi Vadon Egyesület és a Kónya Ádám Művelődési Ház tartalmas programokat ígér a július 13–15. közötti hétvégére.