KosárlabdaIndulunk a bajnokságban!

2007. július 9., hétfő, Sport
A sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Főgimnázium ISK női kosárlabdacsapata indul az október 22-én rajtoló A-osztályos bajnokságban, miután az egy évre szükséges pénzösszeg felét a megyeszékhelyi városi tanács az együttes rendelkezésére bocsátotta.

A bajnokságra és a kosárlabda Román Kupára július 16-ig kell beiratkoznunk, másnap pedig a szövetség székházában rendezik meg a sorshúzást — tudtuk meg Váncsa Katótól, a szentgyörgyi gárda edzőjétől. A tréner továbbá hozzátette: csütörtökön hívjuk össze először a csapatot, majd az elkövetkező hetekben a lányok edzőtáborba vonulnak. Kevesebbet kértünk, de többet kaptunk — jelentette ki Rusz István, a megyeszékhelyi csapat vezetője. — A pénz többi részét támogatóktól próbáljuk majd összegyűjteni, s nagyon reméljük, hogy a Kovászna Megyei Tanács is segít majd nekünk — folytatta Rusz. — Előreláthatóan a csapatnak egy 16 játékosból álló keretre volna szüksége, de az együttest tovább kellene erősíteni egy-két jobb játékossal. A közelmúltban a Mikes Kelemen Főgimnázium vezetőségével folytattunk tárgyalást, és ígéretet kaptunk arra, hogy ha ,,vendégjátékos" kerül a csapatba, az iskola a bentlakásából rendelkezésünkre bocsát egypár szobát, amelyeket fel kell majd újítani — meséli a csapat vezetője. — Egyelőre a szentgyörgyi lányok a Mikes sporttermében fognak játszani, de ha elkészül az új sportcsarnok, az A-osztályos kosárlabda-meccsekre ott edzenek. Őszi célkitűzésünk nincs, de ha meglesz a pénz, akkor mi egy teljes évben gondolkodunk, ezért szeretnénk minél több mérkőzést megnyerni, és nagyon reméljük, hogy középmezőnyben zárjuk majd az első évünket — jelentette ki Rusz. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 532
szavazógép
2007-07-09: Sport - x:

Pénzt adott a város

Elbírálta a sepsiszentgyörgyi önkormányzat szakbizottsága a sportpályázatokat. A második fél évre 100 000 lejt szántak a sporttevékenységek finanszírozására, 44 pályázat érkezett, amelyekben 146 000 lejt igényeltek a kérelmezők.
2007-07-09: Sport - x:

Roncsderbi Fortyogófürdőn

Kép és szöveg: Iochom István
A múlt hét végén lezajlott nemzetközi motorostalálkozó egyik újdonsága és fő attrakciója a motortörés volt. A forgalomból törölt kocsit, a vén Skodát Paizs Ferenc magánvállalkozó bocsátotta a szervezők rendelkezésére. Szombaton délután több száz érdeklődő jelenlétében csekély negyedóra alatt törték szét a járművet.