OlaszországKultúra két euróért

2018. szeptember 21., péntek, Magazin

A 25 év alatti fiatalok 2 euróért vásárolhatnak jegyet a milánói Scala előadásaira. A cél, hogy közelebb vigyék a minőségi kultúrát azokhoz a fiatalokhoz, akik vagy idegenkednek tőle, vagy anyagi okokból nem engedhetik meg maguknak. A kezdeményezéshez több olaszországi operaház és az állami múzeumok is csatlakoztak.

Huszonöt év alatti fiatalok 2 euróért vásárolhatnak jegyet a decemberben kezdődő új évadban a milánói Scala egyes előadásaira – mondta Alberto Bonisoli olasz kulturális miniszter, miután találkozott kedden a világhírű operaház főigazgatójával, Alexander Pereirával. A 2018/19-es szezonban a Scala 15 opera- és 7 balettelőadását nyitják meg a kispénzű fiatalok előtt, előadásonként 100, vagyis egy évadban összesen 2200 jegyet tartanak fenn számukra.

A miniszter elmondta, hogy az akcióhoz csatlakozott a többi 14 olaszországi operaház is. Egyelőre nem esett szó arról, hogy a kedvezmény vonatkozik-e a külföldiekre is. A 25 éven aluliak a jövőben két euróért léphetnek be az olaszországi állami múzeumokba is, ez a kedvezmény a külföldiekre is vonatkozik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1551
szavazógép
2018-09-21: Magazin - :

Idén is díjazzák a legjobbakat (Prima Primissima, 2018)

Nyilvánosságra hozták az idei Prima Primissima díj tíz kategóriájának három-három jelöltjét. Idén már tizenhatodik alkalommal adják át az elismeréseket, amelyekre tavaly óta határon túli magánszemélyek, illetve alkotóközösségek is jelölést kaphatnak – olvasható a díjat gondozó és finanszírozó OTP Bank közleményében.
2018-09-21: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor

Építészeti szemle
Sepsiszentgyörgyön a Szabadság téren ma 16 órától szabadtéri kiállításmegnyitóra kerül sor. Az arhitectura.6 építészeti szemle Brassó, Kovászna, Hargita, Maros, Szeben és Vâlcea megye építészeti alkotásait bemutató vándorkiállítás, amely kétévente kerül megrendezésre a Romániai Építészkamara szervezésében, és az utóbbi két év legjobb építészeti munkáit hivatott bemutatni.