Az utca hangja

2008. augusztus 8., péntek, Nyílttér

V. K., Sepsiszentgyörgy. Már a park úgynevezett korszerűsítése is zavar, de úgy látszik, a rendezési düh nem éri be a központtal. A Kós Károly utcában két fát a tövéig beaszfaltoztak, és így kiszáradás általi halálra ítélték, mert nem maradt egy tenyérnyi föld sem, ahol az éltető nedvesség beszivároghat. A polgármesteri hivatal szakértői különféle elméleteket bocsátottak szárnyra egyes fák megbetegedéséről, de tény, hogy túl kevés nálunk az egy főre eső zöldövezet, és úgy látszik, hogy az egészséges levegőt és kellemes városképet adó lomboknak nem a gyarapítását, hanem további kiirtását tűzték ki célul.

ZSIGMOND EDIT, Középajta. Elárusítónő vagyok egy helyi élelmiszerboltban, ahová autóval járok, mert elég messze lakom. Két hónapja vettem új autót, amelynek ideiglenes rendszáma múlt héten lejárt, s bár tudtam, hogy nem szabad, a boltig elmentem vele, de nem hagytam el a falut. A rendőrfőnök úr, látván, hogy a másik autónk javítás alatt áll, már várt engem az üzletnél, és rögtön elvette a jogosítványomat. De azt nem látja, vagy nem akarja látni, hogy hányan vezetnek jogosítvány nélkül traktort, autót, éjjeleken keresztül hangos zenével járják a falut. A napokban egy részeg sofőr belehajtott egy kerítésbe, az autóját összetörte, de ő csak büntetést kapott, pedig az ilyen közveszélyesebb, mint én. Nagyajtán is ugyanez a helyzet, de senki nem foglalkozik vele, másnak lehet, nem veszik el a jogosítványát, vagy esetleg nincs is, mit. Mondják meg, uraim, hol itt az igazság?

NÉMETH GÉZA magyarhermányi olvasónkkal közöljük, hogy előző levelét sajnálatunkra nem kaptuk meg. Észrevételeit köszönjük, próbálunk pártatlanul tájékoztatni. FARKAS ZOLTÁN málnásfürdői lakos írását nem tudtuk kiolvasni, illetve amit megértettünk belőle, az nem közérdekű. A szerk.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 761
szavazógép
2008-08-07: Sport - x:

Peking, 2008

Már csak két nap a megnyitóig
A szervezők nyilvánosságra hozták a pekingi olimpia pénteki megnyitójának keretprogramját, részleteket azonban továbbra sem árultak el az ünnepségről.
2008-08-08: Nyílttér - x:

Búcsú kislányunktól, akit nem ismerhettünk meg

Öröm volt a szívünkben, amikor kiderült, hogy áldott állapotban vagyok. Nem volt könnyű és problémamentes a kilenc hónap, de türelmesen és boldogan várakoztam, készültem a pillanatra, amikor karjaimban tarthatom gyermekünket.