Székelyföld-díjak háromszékieknek

2018. október 20., szombat, Közélet

Két háromszéki kitüntetettje is van idén a Székelyföld folyóiratnak. A Csíkszeredában huszonegy éve megjelenő kulturális havilap minden esztendőben díjazza szerzői közül a legkiemelkedőbbeket.

  • Voloncs Attila, dr. Nagy Lajos, Villányi László és Karácsonyi Zsolt a tegnapi csíkszeredai díjátadón. Fotó: Ádám Gyula
    Voloncs Attila, dr. Nagy Lajos, Villányi László és Karácsonyi Zsolt a tegnapi csíkszeredai díjátadón. Fotó: Ádám Gyula

A Székelyföld-díjat ebben az évben dr. Nagy Lajos helytörténész, nyugalmazott rétyi körorvos és Karácsonyi Zsolt költő, az Erdélyi Magyar Írók Ligája elnöke vehette át. A Székely Bicskarend Díjával magyarországi szerzők munkáját értékelik, ez évben Villányi László költő, a győri Műhely folyóirat főszerkesztője érdemelte ki, Szabó Gyula-emlékdíjjal pedig pályakezdő, kötettel még nem rendelkező fiatal alkotókat méltatnak, ezt a kitüntetést Voloncs Attila ifjú kézdiszentléleki író kapta. (-kas)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2089
szavazógép
2018-10-20: Közélet - Nagy D. István:

A céltudatosság és a szolgálat embere (Fekete Gáborra emlékeztek)

A pedagógusi szolgálat szimbólumát is hirdető kopjafa őrzi tegnaptól a sepsiszentgyörgyi közös temetőben Fekete Gábor, immáron kilencedik éve eltávozott egykori testnevelő tanár, szertorna- és atlétikaoktató emlékét. A Kiss István, egykori diákja kézügyességét és alaposságát dicsérő emlékfaavatón családja, volt tanulói idézték meg a több mint négy évtizedes szolgálat után az utolsó pillanatig is a kitartás és céltudatosság egyik példaképeként számon tartott pedagógus emlékét.
2018-10-20: Közélet - Váry O. Péter:

A falu emberei (Préda Barna könyvének bemutatója)

Előbb a falu monográfiája született meg. Merthogy a Google Zalánpatakról csak annyit tudott, hogy Károly herceg.