Női kosárlabda, Európa-kupaGyenge harmadik negyed után kikapott a Sepsi-SIC

2018. november 7., szerda, Sport

A gyenge harmadik negyedet játszó Sepsi-SIC 76–68 arányban kapott ki a jól védekező ankarai Orman Genclik vendégeként a női kosárlabda Európa-kupa harmadik fordulójában. Zoran Mikes tanítványai egy nyerhető meccset veszítettek el, ám december 13-án hazai környeztben alkalmuk lesz visszavágni a törököknek. A kvartett másik meccsét csütörtökön 14.10 órától játsszák: a házigazda WBC Jenyiszej a Mersin BSB csapatát fogadja.

  • Fotók: Miska Brigitta
    Fotók: Miska Brigitta

A szentgyörgyi lányok nagyon gyengén kapták el a mérkőzés rajtját, s a hazai csapat pillanatok alatt hatpontos előnyre tett szert. Sorra maradtak ki a zöld-fehérek támadásai, első kosarunk Kristina Higgins nevéhez fűződik (6–2). A folytatás sem ment jobban Zoran Mikes tanítványainak: az 5. percre 10 ponttal vezetett az Orman (13–3).

Kevéssel később Angelika Slamova büntetőivel 15–5-re alakult az állás, s az egyre javuló játékkal előrukkoló Sepsi-SIC kezdett fölzárkózni. A negyed utolsó támadását a háromszéki kosarasok vezették, Slamova került újra ziccerbe és nem hibázott (18–17). A második játékrészt Marina Solopova két triplája nyitotta meg (20–23), majd ezt követően felváltva szórták a kosarakat a csapatok (28–28). A 17. percre a zöld-fehérek ötpontos előnyt kovácsoltak össze maguknak (28–33), s átvették a kezdeményezést. Rebekah Gardner büntetőből szerzett kosarával a török csapat jött 3 pontra (30–33), ám Solopovának és Annemarie Gödri-Părăunak a negyed hajrájában nem inogott meg a keze, és lányaink plusz öttel vonultak szünetre (37–42).

 

 

 

A háromszékiek az öltözőben felejtették magukat, hiszen a térfélcserét követően a zöld-fehérek előnyéből a 25. percre már négypontos hátrány lett (48–44). Ekkor Peyton Alexis Whitted hárompontosával még játékba dobtuk magunkat, ám több elhibázott támadás után és Miray Sahin triplájával a 27. percben az Orman Genclik csapata 12 egységgel vezetett (59–47).

A Sepsi-SIC szemszögéből mérhetetlenül gyengére sikeredett játékrészt Sahin utolsó pillanatbéli hármasa zárta, és a szentgyörgyi lányok mínusz 14-ről várták a folyatást (63–49).

Egy-egy kihagyott támadás után a negyedik  játékrészben Kahleah Copper triplájával folytatódott a török csapat pontgyártása (66–49), ám a következő percekben egy 9–0-s részsikerrel a zöld-fehérek közel kerültek  vendéglátójukhoz (66–58). A szentgyörgyiek jó sorozatát Rebekah Gardner duplája törte meg, ezt követően lányaink versenyt futottak az idővel, s távoli dobásokkal próbálták ledolgozni hátrányukat. Sajnos ezeket rendre elhibázták, a mérkőzés pedig 76–68-os török sikerrel ért véget.

A találkozó legjobbjait a hazai csapat adta, hiszen Gardner 24 pontig jutott, míg Aneika Henry 20 egységgel és 15 lepattanóval zárt; a Sepsi-SIC alakulatától Slamova 18 pontig jutott.

Női kosárlabda Európa-kupa, 3. forduló: Orman Genclik–Sepsi-SIC 76–68 (18–17, 19–25, 26–7, 13–19). Ankara (Törökország), Sait Zarifoğlu Sportcsarnok. Mintegy 450 néző. Vezette: Sergii Tyslenko (ukrán), Stylianos Simenidis (görög), Thomas Kerisit (francia). Orman Genclik: Copper 12/3, Gardner 24/3, Henry 20, Kartaltepe, Ruzickova 6–Cirak, Gezgin 4/3, Kavurmacioglu, Ozel, Sahin 10/6, Yilmaz. Edző: Alper Durur. Sepsi-SIC: Gödri-Parau 10/3, Higgins 7, Pasic 2, Solopova 10/6, Whitted 16/6–Allen, Demeter, Ghizila 5, Kovács, Slamova 18/3, Sipos. Edző: Zoran Mikes.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 100
szavazógép
2018-11-07: Világfigyelő - :

Merényletet terveztek Macron ellen

A francia rendőrség tegnap őrizetbe vett hat szélsőjobboldali kötődésű személyt, akik Emmanuel Macron államfő ellen terveztek merényletet. Az ügyben a párizsi ügyészség terrorista összeesküvés gyanújával indított eljárást.
2018-11-08: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor

30. Népzene- és Néptánctalálkozó
Sepsiszentgyörgyön holnap kezdődik a Tamási Áron Színház nagytermében a jubiláló népzene- és néptánctalálkozó. 19 órától a Magyar Állami Népi Együttes Tánckánon – Hommage à Kodály Zoltán című előadását nézhetik meg az érdeklődők. Utána táncház a színház előcsarnokában: a magyarpalatkai, a Kedves, a Tokos, a Folker és a házigazda Heveder zenekar gondoskodik a jó hangulatról.