Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Háromszéki bizottsági elnököt választottak

2018. november 8., csütörtök, Közélet

Az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzati Kongresszu­sa önkormányzati szakbizottságának elnökévé választották kétéves mandátumra Grüman Róbertet, Kovászna Megye Tanácsának alelnökét tegnap Strasbourgban.

A háromszéki politikus azt a bizottságot vezeti, amely jelentést készít a helyi és regionális önkormányzatokban történő nyelvhasználatról. A szóban forgó testület – az európai régiók és városok választott helyi képviselőinek fóruma – idén májusban Bálványoson ülésezett. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 239
szavazógép
2018-11-08: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Különleges kenyérrel, óriás rántottával készülnek (Kolbászparádé és káposztafesztivál)

Számos érdekességet tartogat látogatóknak és versengő csapatoknak egyaránt az idei Háromszéki Kolbászparádé és Káposztafesztivál, amelyet a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnok fogad be szombaton. A gasztronómiai megmérettetésre eddig több mint félszáz csapat jelentkezett, a szervezők – a megyei önkormányzat és annak turisztikai egyesülete, az Asimcov vállalkozói szövetség, a Sepsiszentgyörgyi Vendéglátóipari Egységek Szövetsége, az Agrosic, illetve a Bertis Kft. és a Diószegi Pékség – azonban remélik, hétvégéig mások is kedvet kapnak még a közösségi kolbász- vagy káposztatöltéshez.
2018-11-08: Közélet - Nagy D. István:

Egyeseknek mumus a decentralizáció (Tamás Sándor a Közigazgatási kódexről)

Miközben más európai országokban a központosítás lebontásáról nemcsak beszélnek, hanem folyamatosan tesznek azért, hogy az emberekhez legközelebb eső szintre (települések, megyék) hozzák a döntéshozatali lehetőségeket, eszközöket, Romániában nagyfokú központosítás zajlik. Ez annak a jele, hogy egyes – láthatatlan – hatalmi körök félnek a decentralizációtól, a szubszidiaritás elvének alkalmazásától, és ennek érdekében minden idevágó törekvést megakasztanak, amint történt ez az új közigazgatási törvénykönyv kapcsán is – jelentette ki Tamás Sándor, a megyei önkormányzat elnöke az alkotmánybíróság keddi döntésére reagálva.