Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Holttest a parkban

2018. november 9., péntek, Közélet

Holtan találtak egy férfit péntek reggel a sepsiszentgyörgyi Erzsébet parkban, egy másikat pedig eszméletlen állapotban szállították a megyei kórházba – tájékoztatott a megyei rendőrfelügyelőség.

  • A kép illusztráció. Forrás: startlap.hu
    A kép illusztráció. Forrás: startlap.hu

A hatóságokat nem sokkal 7 óra előtt értesítették az egységes sürgősségi hívószámon arról, hogy a főtéri parkban két férfit találtak, akikről a betelefonálók azt feltételezték, nincsenek életben. A helyszínre küldött rendőrcsapat megállapította, hogy az egyik 50 év körül férfi elhunyt, a még életben lévő, ám eszméletlen társát pedig azonnal kórházba szállították. Az előzetes vizsgálatok nyomán délelőtt közölték: az éjszakai alacsony hőmérséklet, illetve az alkoholfogyasztás okozhatta a férfi halálát, idegenkezűségre nem gyanakszik a rendőrség. Dr. Antal Álmos, a megyei kórház orvosigazgatója lapunkat délután arról tájékoztatta, a sürgősségi osztályon két férfit kezeltek kihűléses tünetekkel. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Részt kíván-e venni a májusi európai parlamenti választásokon?eredmények
szavazatok száma 729
szavazógép
2018-11-09: Világfigyelő - :

Közép-Európa országainak össze kell fogniuk

Közép-Európa országainak össze kell fogniuk ahhoz, hogy ne legyenek kitéve a nagyhatalmi érdekeknek, ehhez viszont minden kényes kérdést – így a nemzeti kisebbségek ügyeit is – őszintén meg kell tudniuk beszélni – jelentette ki Kalmár Ferenc, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szomszédságpolitikáért felelős miniszteri biztosa a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári karán tartott tegnap esti előadásában. A politikus úgy vélte: csak a problémák őszinte, tabuk nélküli megbeszélésével mutathat egységes arcot kifelé a térség.
2018-11-10: Élő múlt - Tófalvi Zoltán:

Az 1956-os forradalom romániai, erdélyi mártírjai / 4.

Az érmihályfalvi csoport legellentmondásosabb alakja dr. Hollós István volt. Sass Kálmán az 1958. július 12-i kihallgatása során a legtalálóbb jellemzését nyújtotta: „Hollós Istvánt ambiciózus emberként ismerem, aki egész életében politikai karriert akart befutni, s aki mindig arról álmodozott, hogy nagy politikus – parlamenti képviselő, sőt, miniszter – lesz.” 1940 és 1944 között Béldy Alajosnak, a leventemozgalom főparancsnokának volt bizalmi embere.