Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

TeremlabdarúgásA háromszéki futsalos szerint megtiszteltetés a magyar válogatottat képviselni

2018. november 19., hétfő, Sport

A mikóújfalusi Miklós Tamás behívót kapott a felnőtt magyar teremlabdarúgó-válogatottba. Az FK Székelyudvarhely 25 éves játékosa októberben a horvátországi Porečben szervezett ötcsapatos nemzetközi tornán mutatkozott be piros-fehér-zöldben. Az első mérkőzésen, Bosznia-Hercegovina ellen kezdőként lépett pályára, és ő szerezte a magyarok ötödik gólját. A háromszéki sportoló a Sepsi Futsal csapatával 2013-ban ezüstérmet nyert a román élvonalbeli bajnokságban, majd az FK együttesével 2014-ben egy ezüst-, 2015-ben egy bronzérmet szerzett.

  • Fotó:  Magyar Labdarúgó-Szövetség
    Fotó: Magyar Labdarúgó-Szövetség

– Huszonöt évesen behívót kaptál a magyar teremlabdarúgó-válogatottba. Hogy fogadtad a hírt, hogy Turzó József szövetségi kapitány szeretne a nemzeti csapatban tudni?
– Rendkívüli érzés volt, és örömmel töltött el, ugyanakkor meglepődtem, mert nem számítottam rá. Eddigi pályafutásom során mindig a román válogatottságban gondolkodtam, mert a magyar talán egy kissé távolinak tűnt. Úgy gondolom, hogy  kivételes esemény és megtiszteltetés, hogy a magyar nemzeti csapatot képviselhetem.
– Az újjáépülő magyar válogatott október végén ötcsapatos nemzetközi tornán vett részt. Az első mérkőzést Bosznia-Hercegovina ellen játszottátok, te pedig góllal debütáltál. Milyen élményekkel gazdagodtál?
– Nagyon izgatott voltam már a Horvátország felé vezető úton és az első mérkőzés előtti edzésen is. A Bosznia-Hercegovina elleni játék előtt az öltözőben tudatták a felállítást, és abban a percben világossá vált, hogy a kezdő ötösben kapok helyet. Nagyszerű érzés volt az első pillanattól a pályán lenni, úgy gondolom, ez adta meg azt a pluszmotivációt, ami segített abban, hogy a nekem szavazott bizalmat góllal tudjam meghálálni. Rengeteg pozitív élménnyel tértem haza, talán még ennél is több újdonságot tanulhattam, ismerhettem meg a játékról.
– Később Görögország, Szlovénia és Kuvait ellen léptetek pályára, és ezeket a meccseket is megnyertétek, vagyis tornagyőztesként zártatok. Hogyan látod a válogatottat? Miben vagytok erősek, illetve miben kell fejlődnötök?
– Azt gondolom, hogy Magyarország komoly erőt képvisel nemzetközi szinten. Szerintem a csapat erőssége abban rejlik, hogy taktikailag nagyon fegyelmezett gárdáról beszélhetünk. Jó a csapategység, és ami talán a legfontosabb, hogy az új szövetségi kapitány olyan játékstílust alkalmaz, amely mindenkiből a legjobbat hozza ki. Erősségünknek mondhatjuk még a centerjátékot és a pontrúgásokat, hiszen valamennyi mérkőzésünkön szereztünk gólokat hasonló szituációkból. Azt látom a csapaton, ha a védekezésben képes még tovább fejlődni és a helyzetkihasználásban is tud előrelépni, akkor komolyabb sikereket érhet el.

 

Fotó: Székelyhon

 

– Mesélj kicsit az FK Székelyudvarhely csapatában eltöltött éveidről. Hogyan alakult a karriered, miután elhagytad a Sepsi Futsal együttesét? Milyen sikerekben volt részed?
– Több mint öt éve érkeztem Székely­udvarhelyre a sepsiszentgyörgyi csapattól, ahol egy évet töltöttem, és döntőt játszhattam. Pontosabban 2013 augusztusában igazoltam a Futsal Klub Székelyudvarhelyhez, azóta volt részem jóban és rosszban is. Az itt töltött első évben bronzérem került a nyakamba szezon végén, valamint az utána következőben már egy ezüst. Volt még két elvesztett kisdöntő, és bizony volt egy kifejezetten gyengére sikeredett szezonunk, amikor a rájátszásba sem jutottunk be. Emellett szerepelhettem a huszonegy év alatti román válogatottban 18 alkalommal, valamint székely válogatott is voltam teremlabdarúgásban és nagypályás labdarúgásban pár barátságos mérkőzésen. Hiszek abban, hogy lesz még részem sikerekben akár itt, akár más csapatnál, hiszen van még jó pár évem rá, és ennek érdekében meg is teszek minden tőlem telhetőt.
– Ebben az idényben az alapszakasz felénél a rájátszást érő hatodik helyen álltok. Számodra eddig hogy alakult a szezon?
– Nem vagyok elégedetlen, azonban kritikus vagyok magammal szemben, úgy gondolom, hogy talán egy kicsivel lehetne jobb a teljesítményem. Szereztem jó néhány gólt az idényben, amelyek közt voltak fontos pontot vagy pontokat érők is, és abban bízom, hogy továbbra is tudom majd segíteni a csapatot.

 

Fotó: Székelyhon

 

– Milyen célkitűzésekkel vágtatok neki a 2018–2019. évi teremlabdarúgó-idénynek? Idén mindössze tíz csapat szerepel a pontvadászatban, jelenleg milyen a román futsal színvonala?
– Az idénynek úgy vágtunk neki, hogy szeretnénk kisdöntőt játszani és bronzérmet szerezni. Tudjuk, hogy ez nehéz, mivel a bajnokság nagyon kiegyensúlyozott, több erős csapat van, ez pedig többnyire a külföldi játékosoknak köszönhető. Az első hat helyen álló csapat közül az FK az egyetlen, amelyben nincsen idegenlégiós, viszont Déva, Temesvár, Galac, Csíkszereda és Călărași is tudhat a sorai között jó néhányat, ami egyértelmű előnyt jelent velünk szemben. Úgy gondolom, ez a román futsal színvonalát növeli, évről évre erősödik a bajnokság. Számunkra mindegyik mérkőzés kihívást jelent, hiszen bárkitől kikaphatunk, viszont bármelyik csapatot képesek vagyunk megverni.
– Mik a jövőbeli terveid a klubcsapatoddal és a válogatottal?
– Egyelőre rövid távra tervezek, és csak az aktuális idényre gondolok a klubcsapatomnál, hiszen szezon végén lejár a szerződésem. A hogyan tovább csak azután derül ki. A válogatottal viszont nagyon bizakodó vagyok, és arra törekszem, hogy meg tudjam állni a helyem, élni tudjak a lehetőségeimmel, valamint remélem, hogy folyamatosan tagja lehetek a jövőben.
– Esetleg megfordult a fejedben, most hogy már magyar válogatott vagy, Magyarországra szerződj, vagy akár más külföldi klubhoz?
– A szövetségi kapitány így is szemmel tart, hogy a román bajnokságban játszom, hiszen folyamatosan figyeli a mérkőzéseinket a világhálón. Nyilván megfordult a fejemben, de ahhoz, hogy szóba kerülhessek külföldi kluboknál, folyamatosan jó teljesítményre lesz szükségem a továbbiakban is. Egyelőre a jelenre koncentrálok, de nyitott vagyok minden lehetőségre.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 589
szavazógép
2018-11-19: Közélet - Fekete Réka:

Hűség az anyanyelvhez

A magyar nyelv napja közelében ki kell emelnünk, hogy keményen kell küzdenünk a magyar nyelv érvényre juttatásáért, hogy anyanyelvünk elnyerje méltó helyét itt, Románia határain belül is – mondta Péter Sándor, a Kriza János Országos Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó Verseny zsűrijének elnöke a vetélkedő szombati sepsiszentgyörgyi megnyitóján. A rendezvényre közel kétszáz diák érkezett tizenkét erdélyi megyéből, valamint Moldvából és Bukarestből. A versenyt három kategóriában, több korcsoportban hét helyszínen tartották.
2018-11-19: Sport - :

Bálint Bernadett nem jutott főtáblára Fehéroroszországban (Asztalitenisz)

A sepsiszentgyörgyi Bálint Bernadett november 13–18. között a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség challenge-sorozatának fehérorosz állomásán tette próbára magát egyéniben, illetve párosban Leonie Hartbrich oldalán. A 22 éves magyar válogatott versenyzőnek nem alakult a legjobban a viadal, hiszen egyéniben nem sikerült főtáblára jutnia, párosban pedig a nyolcaddöntőben búcsúztak.