Sportolóink a hétvégén

2018. november 24., szombat, Sport

ASZTALITENISZ. Ma és holnap a kézdivásárhelyi sportcsarnok ad otthont a Dobolyi Aladár Emlékversenynek, amelyen közel 200 gyerek, újonc és serdülő korosztályú pingpongozó áll asztalhoz. A megmérettetés ma 9 órakor kezdődik, a 14 és 16 óra közötti ebédszünetet követően 20 óráig folytatódik. Vasárnap szintén 9 órától rajtol a küzdelem, a megmérettetés pedig várhatóan 11.30-kor fejeződik be.

BIRKÓZÁS. Ma és vasárnap Tg. Jiuban kerül sor az ifjúsági II-es birkózók (kadét) Román Kupájára, amelyen Sepsiszentgyörgyöt, Háromszéket 11 sportoló képviseli. A megmérettetésre a megyeszékhelyi iskolás sportklub nyolc, míg a municípiumi sportklub három birkózót nevezett. Hajrá, Szentgyörgy!

KOSÁRLABDA. A kéthetes bajnoki szünet után ma a 7. fordulóval folytatódik a női kosárlabda Nemzeti Liga A-értékcsoportjának küzdelme, a címvédő Sepsi-SIC pedig 19 órától az Aradi ICIM együttesét fogadja. A kör nyitómérkőzésén, amelynek a Sepsi Aréna ad otthont, Andrada Mónika Csender, Amalia Marchiș és Tiberiu Șerbulea fújja a sípot. Az eddig veretlen zöld-fehérek a rangsor éléről várják az esti meccset (12 pont), a 2 győzelem/3 vereség mutatóval rendelkező határ mentiek ötödik helyezettként érkeznek Háromszékre (7 pont). A két csapat legutóbb október 13-án találkozott egymással, s az aradi 68–58 arányú sikerrel a háromszéki csapat 8–10-re javította az ICIM elleni – egy­előre negatív – mérlegét. Az együttesek egyaránt diadallal zárták legutóbbi bajnokijukat: a SIC 70–87-re nyert a Târgoviște otthonában, míg az Arad hazai környezetben 66–49-cel verte a Kolozsvári U alakulatát. A forduló további mérkőzései: szerdán Szatmárnémeti VSK–Brassói Olimpia, december 11-én Kolozsvári U–Târgoviște.

TEREMLABDARÚGÁS. Nehéz kiszállás vár a KSE Futsal együttesére, amely vasárnap a másodosztályos teremlabdarúgó-bajnokság 8. fordulójában a második helyezett Fortius Buzău otthonába látogat. A 13 órára ütemezett párharc játékvezetője Liviu Chiță és Marius Trașcă (mindketten Piteşti-ről). A két együttes offenzívája majdhogynem meg­egyezik, ám a havasalföldiek rendelkeznek a pontvadászat legjobb védekezésével, mi­után csak 15 gólt kaptak, viszont a kézdivásárhelyieké a harmadik legrosszabb... A kék-fehér mezes fiúk győzni mennek Buzăuba, így bízunk a sike­rükben. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2018-11-24: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett
NAGY IRMA
(szül. SZÉKELY)
életének 87. évében hosszú betegség után visszaadta lelkét Teremtőjének.
Temetése 2018. november 25-én 14 órakor lesz az árkosi ravatalozóháztól.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
702
2018-11-24: Sport - :

Győzni szeretnének hazai pályán (Labdarúgás, I. liga)

A Sepsi OSK ma 16 órától ismét tétmérkőzést játszik, az élvonalbeli pontvadászat 16. fordulójában az egyszeres bajnok Astra Giurgiu látogat a sepsiszentgyörgyi stadionba. A piros-fehérek megszakíthatják a hazai pályán négy meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatukat.