A globális migráció ellen

2018. november 29., csütörtök, Világfigyelő

Magyarország a globális migrációs csomag egyetlen pontját sem fogja betartani – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon a megbeszélésen, amelyet tegnap Genfben folytatott António Vitorinóval, a Nemzetközi Migrációs Szervezet főigazgatójával.

Mint a találkozó után magyar újságíróknak nyilatkozva elmondta, a tárgyaláson leszögezte, hogy a csomag teljes mértékben ellentétes Magyarország érdekeivel, mert migrációra inspirál ahelyett, hogy a folyamatok megállítását tűzné ki célul. Az ENSZ-csomag elköveti ugyanazt a bűnt, amelyet az Európai Unió követett el a kötelező kvótákkal: gyakorlatilag meghívással ér fel – fogalmazott, hozzátéve, hogy eközben Európa környezetében mintegy 30–35 millió olyan ember él, aki élethelyzetéből adódóan könnyen hozhat olyan döntést, hogy elhagyja otthonát. „Nem fogunk fizetni, hogy képzéseket tartsanak a jövő migránsainak (...) nem fogjuk eltitkolni, hogy a tömeges migrációnak komoly biztonsági következményei vannak, és nem fogunk ugyanolyan szolgáltatásokat biztosítani a migránsoknak, mint az adófizető magyar állampolgároknak” – hangoztatta a miniszter.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1705
szavazógép
2018-11-29: Világfigyelő - :

Putyin: provokált az ukrán vezetés

Provokációt hajtott végre a kijevi vezetés a Fekete-tengeren az ukrán elnökválasztás küszöbén, hogy növelje Petro Porosenko államfő támogatottságát – kommentálta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kercsi-szoros közelében történt orosz–ukrán tengeri incidenst egy tegnapi moszkvai beruházásösztönző tanácskozáson.
2018-11-29: Világfigyelő - :

Seehofer a németországi muszlimokról

A Németországban élő iszlám vallású emberek hozzátartoznak az országhoz, ugyanolyan jogaik és kötelességeik vannak, mint bármelyik állampolgárnak – jelentette ki Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter tegnap Berlinben a kormány és a mintegy 4,5 milliós vallási közösség egyeztető fórumán, a Német Iszlám Konferencián. Seehofer az idén tavasszal élénk közéleti vitát indított el azzal a gondolatával, hogy a keresztény-zsidó hagyományok által formált kultúrájú Németországhoz nem tartozik hozzá az iszlám.