Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Advent üzeneteA lélek ideje

2018. december 4., kedd, Magazin

Advent üzenete most, 2018-ban a leginkább az, hogy legyen idő a lelkünkre és szánjunk időt a felkészülésre, mert „türelmetlenségkultúrában” élnek az emberek – mondta az angyalföldi Szent Mihály-plébánia kormányzója az M1 csatornán.

  • Az ország karácsonyfája és ünnepi díszvilágítás a budapesti Parlament előtt, a Kossuth téren. Fotó: MTI / Lakatos Péter
    Az ország karácsonyfája és ünnepi díszvilágítás a budapesti Parlament előtt, a Kossuth téren. Fotó: MTI / Lakatos Péter

Hodász András közölte: az advent azt is jelenti, hogy a nagy dolgokra fel kell készülni. Talán nem kell három és fél hét ajándékvásárlásra, hanem csak néhány óra, és a többit a családra, a megnyugvásra, a lelkére fordíthatja az ember. Feltette a kérdést, hogy mennyi értelme van hatalmas pénzeket „elszórni” ajándékokra, ha a gyermekek néhány óra múlva már arra se emlékeznek, hogy melyiket kitől kapták. Fontos gondolni a rászorulókra is, és megbeszélni a gyermekekkel, hogy egy játékukat vigyék el a szegény társaiknak – mondta a plébániai kormányzó.

Hodász András jelezte: az advent abból a logikából ered, hogy minden nagyobb ünnepre van egy felkészülési időszak, például a húsvét előtt a negyvennapos nagyböjt. Hozzáfűzte, nem véletlen, hogy az advent színe a lila, mert ez a bűnbánat, a lelki megtisztulás színe. Kitért arra, hogy az adventi koszorún a négyből egy, a harmadik gyertya rózsaszín. Ez azért van, mert négy héten keresztül a bűnbánat van jelen, és kell egy vasárnap az örömnek, a pillanatnyi fellélegzésnek. Az adventi koszorú és a karácsonyfa is 19. századi német hagyomány, később adódott hozzá az ünnephez, de ezzel nincs gond, széppé teszi azt – jegyezte meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 711
szavazógép
2018-12-04: Sport - :

2021-től új európai kupasorozat indul (Labdarúgás)

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntött arról, hogy a Bajnokok Ligája és az Európa-liga mellett új európai kupasorozatot is indít.
2018-12-04: Magazin - :

A 85 éves Sára Sándort köszöntötték

Filmvetítéssel egybekötött ünnepségen köszöntötte Sára Sándor filmrendezőt 85. születésnapja alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti Tagozata a Pesti Vigadóban.