Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kevesli a román zászlókat

2018. december 5., szerda, Közélet

A Dan Tanasă vezette Méltóságért Európában Polgári Egyesület feljelentette az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál Antal Árpádot, Sepsiszentgyörgy polgármesterét, mert nem zászlózta fel ugyanúgy a várost december elsejére, a román nemzeti ünnepre, mint ahogy március 15-re, a magyar nemzeti ünnepre tette.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A feljelentő szerint a román nemzeti ünnep előtt sajtóközleményben szólította fel Antal Árpádot, hogy ugyanazokra a helyekre ugyanakkora méretű román zászlókat tűzzön ki december elsejére, mint amekkora magyar zászlókkal díszítette fel a várost március 15-re. A polgármester azonban „tüntetőleg megtagadta”. „E gesztusával meggyalázta a nagy egyesülés centenáriumát, és tettének alapja az elöljáró középkori, sovén, retrográd mentalitása volt” – állítja a feljelentő.

Antal Árpád Dan Tanasă újabb gesztusát nem kívánta kommentálni, de megjegyezte, hogy egy gyáva emberről van szó, aki a 2016-os választások alkalmával nem mert Háromszéken indulni, hanem Bukarestbe menekült. Pártja Sepsiszentgyörgyön kétszáz szavazatot gyűjtött, ebből meg lehet állapítani, mennyire képvisel ő bárkit is.

Mint ismert, a március 15-én Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és Székelyudvarhelyen kitűzött magyar nemzeti színű szalagok miatt tetemes bírságot rótt ki Kovászna, illetve Hargita megye prefektusa az elöljárókra. A polgármesterek a bíróságon kérték a bírságolási jegyzőkönyvek érvénytelenítését. A perek folyamatban vannak.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 144
szavazógép
2018-12-05: Belföld - :

Módosítanák a törvényt

Iktatta az RMDSZ parlamenti csoportja az oktatási törvényt számos pontban módosító javaslatcsomagját. A szövetség közleménye szerint a tervezet többek között gyermekközpontú finanszírozást tesz lehetővé, képzési lehetőségeket biztosít a pedagógusok számára, rendezi a meleg ebéd programot a tanintézményekben, valamint szabályozza a délutáni oktatás rendszerét.
2018-12-05: Belföld - :

Hírsaláta

LEGTÖBBEN MENNÉNEK. Nem fűti különösebben a centenáriumi évben sem a hazaszeretet a romániaiakat, ha munkavállalásról van szó. A legnagyobb hazai álláshirdető portál, a BestJobs online felmérése szerint tízből nyolcan külföldön vállalnának munkát.