Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Vidám évzáró

2019. január 4., péntek, Nyílttér

A Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi Sportiroda negyedik éve havi rendszerességgel szervezi meg a Mozgó délután nevű eseményt, amelynek huszonötödik kiadására december 27-én került sor.

  • Fotó: Kónya László
    Fotó: Kónya László

A nagy hagyománynak örvendő, ingyenes rendezvény elsősorban a kézdiszéki fiatalok bevonására összpontosít, de családoknak szóló programok sokasága is színesíti műsorát. Alkalmanként a kisgyerekektől a felnőttekig minden korosztály képviselteti magát és kellemesen tölti el a három órát. Az év utolsó Mozgó délutánjára több mint 150 személy látogatott ki, akik többek között görgőztek a KSE kerékpárszakosztályával, beneveztek a több korosztály számára meghirdetett amatőr asztalitenisz-bajnokságra, és kipróbálhattak különböző fajátékokat is. Az asztalitenisz-bajnokságban a fiúk és a lányok ez alkalommal is külön kategóriában szerepeltek, hat asztalon mérve össze pingpongtudásukat, ügyességüket. A többórás küzdelem után a következő eredmények születtek: a nők közül Elena Ershova lett az első, Majláth Eszter a második, Daniela Ciuraru és Enache Viktória pedig a harmadik helyezett, a férfiaknál Molnár Arnold állhatott a dobogó első, Dombai Hunor a második, Stercer Sándor és Papp József a harmadik fokára.
Az évzáró Mozgó délután leg­népszerűbb programja Pap Ágnes zumbaoktató csapatának bemutatója volt. A szervezők a legkisebbeket kézműves-tevékenységekkel és fajátékokkal várták. A rendezvényt a tervek szerint egy hónap múlva is megszervezik, így aki lemaradt, jöhet következőkor. Az orvosok előszeretettel ajánlják mindenkinek a nevetést, mert jót tesz az egészségnek. Ez az esemény minden bizonnyal sok mosolyt csal az arcokra. A mosoly és a jó hangulat mindenképp biztosított.
Ráduly Attila

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 246
szavazógép
2019-01-04: Nyílttér - :

Könyvbemutató Pákéban

Székely Marshal címmel jelent meg Szegeden az ott élő, de sepsiszentgyörgyi születésű, anyai ágon pákéi származású Datki Zsolt László neurobiológus első regénye, amelyet a szerző karácsony harmadnapján szépszámú érdeklődő előtt mutatott be a cselekmény helyszínén, Pákéban.
2019-01-04: Nyílttér - Ferenczy L. Tibor:

A Szent Korona hazatéréseiről

A Szent Korona különleges eszmeiséggel bíró ereklyénk, a magyar nemzet és államiság kiemelkedő jelentőségű szimbóluma. Sok évszázados históriája folyamán legfőbb nemzeti kincsünket gyakran használták különféle célokra, menekítették háborúk vagy trónviszályok során.