Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Létrejött a Magyarságkutató Intézet

2019. január 5., szombat, Világfigyelő

A Magyarságkutató Intézet január 1-jén jött létre, miután az Emberi Erőforrások Minisztere, Kásler Miklós előterjesztésére a kormány november 10-én elfogadta a létrehozásáról és az azzal összefüggő jogszabályok módosításáról szóló kormányrendeletet.

A főigazgatói tisztséggel Hor­váth-Lugossy Gábor Józsefet bízta meg a tárcavezető – közölte tegnap a minisztérium. A tisztségre 2018. november 16-án írtak ki pályázatot, amelynek leadási határideje december 17. volt. Az érvényes pályázatokat benyújtókat a miniszter által létrehozott bírálóbizottság hallgatta meg.

A Magyarságkutató Intézet feladatai különösen a honfoglalás előtti magyar történelem, a magyarság őstörténetének interdiszciplináris kutatása, a honfoglalással, valamint a magyar középkorral kapcsolatos komplex kutatások, a kelet-európai térség egyes részeinek VIII–X. századi történeti-földrajzi tájrekonstrukciója, a magyarság történelméből származó hazai és külföldi elbeszélő és írott levéltári forráskutatás, néprajzi és népzenei kutatások, oktatási és képzési tevékenység, részvétel a kulturális turizmus, vallás- és zarándoklatturizmus fejlesztésében, angol és magyar nyelvű folyóirat kiadása, archeogenetikai kutatások, a korai magyar történelem helyének vizsgálata a XXI. századi magyar önazonosság-tudatban, továbbá a magyar nyelv belső szerkezetének, sajátosságainak, működésének, a magyar kultúra egészével való összefüggésének kutatása és annak eredményének alkalmazása a köznevelésben – közölte a tárca.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 246
szavazógép
2019-01-05: Belföld - :

Hírsaláta

LOBBI A REPTÉRÉRT. Egyetlen lej állami támogatást sem kapott eddig, ezért a Brassó megyei önkormányzat vezetői a kormányhoz fordulnak, hogy az épülő vidombáki repülőtér részfinanszírozása bekerüljön az ország költségvetésébe.
2019-01-05: Világfigyelő - :

NATO-főtitkár: Oroszországnak van még egy utolsó esélye

Oroszországnak van még egy utolsó esélye az atomrakétákról szóló orosz–amerikai fegyverzetcsökkentési szerződés (INF) fenntartására – mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár egy tegnapi interjúban.