Súlyos gondokat okoz a havazás Bajorországban

2019. január 8., kedd, Világfigyelő

Bajorország déli részén, az Alpok térségében komoly gondokat okoz a havazás. Hétfőn egy járásban katasztrófaállapotot hirdettek.

  • FOTÓ: MATTHIAS SCHRADER / MTI
    FOTÓ: MATTHIAS SCHRADER / MTI

A német tartomány legmagasabban fekvő járásai közé tartozó Miesbachban egy sor utat lezártak, mert a vastag hótakaró miatt járhatatlanná váltak. Várhatóan még napokig nem tudják helyreállítani a közlekedés zavartalanságát, ezért a tengerszint felett mintegy 700 méteren fekvő alpesi járás valamennyi iskolájában tanítási szünetet rendeltek el egészen péntekig.

Több további járásban is szünetel a tanítás, és sok helyen a szél miatt újraformálódó hótorlaszok nehezítik a közúti és a vasúti közlekedést. A térségben szombat óta csaknem 150 centiméternyi hó esett, és a hét második felében ismét heves havazásra és hóviharokra kell számítani.

Az Alpok bajorországi részén mindenütt nagy a lavinaveszély, a második legmagasabb, négyes fokozatú figyelmeztetés van érvényben. Tovább növeli a balesetveszélyt, hogy a hó súlya alatt ágak szakadnak le és fák dőlnek ki az erdőkben.

Egy 44 éves sítúrázó életét veszítette egy Bad Tölz-Wolfratshausen járásbeli erdőben, mert rázuhant egy fa. Az egyedül túrázó férfi holttestét vasárnap délután találták meg. Ő a harmadik halálos áldozata a tartományt sújtó rendkívüli időjárásnak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1555
szavazógép
2019-01-08: Világfigyelő - :

Közszereplők személyes adatait lopták el (Németország)

Csaknem ezer közszereplő, főleg politikusok, de mellettük több művész és újságíró személyes adatait érinti a nagyszabású adatlopás, amelyre a napokban derült fény Németországban. Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter vasárnap az eset teljes körű kivizsgálását és a nyomozás eredményeinek nyilvánosságra hozatalát ígérte.
2019-01-08: Belföld - :

Törvénnyel is megerősítették: Oktathatják tanítók a román nyelvet

Kihirdette Klaus Iohannis államfő tegnap azt a törvényt, amelynek alapján nem szükséges felsőfokú végzettséggel rendelkezniük a kisebbségi tannyelvű iskolák elemi osztályaiban román nyelvet oktató pedagógusoknak.