Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kövesi az emberi jogi bírósághoz fordult

2019. január 9., szerda, Belföld

Laura Codruţa Kövesi panasszal fordult decemberben az Emberi Jogok Európai Bíróságához, mert szerinte sérültek a jogai akkor, amikor az alkotmánybíróság 2018. májusi döntése értelmében leváltották az Országos Korrupcióellenes Ügyészség főügyészi tisztségéből – tájékoztatott a legfőbb ügyészség.

  • Forrás: erdon.ro
    Forrás: erdon.ro

Kövesi szerint nem volt lehetősége védekezni az alkotmánybíróságon, és semmilyen jogorvoslattal nem élhetett a döntés ellen. Véleménye szerint esetében nem teljesültek a méltányos tárgyalás feltételei. A panasszal kapcsolatban Tudorel Toader igazságügyi miniszter tegnap úgy nyilatkozott, hogy „az alkotmánybíróság nem magánemberek ügyében ítélkezik, hanem alkotmányos jellegű jogi konfliktusokat old meg”.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 247
szavazógép
2019-01-09: Belföld - :

Újabb mandátumra pályázik Kelemen Hunor

Ismét megpályázta az RMDSZ elnöki tisztségét Kelemen Hunor. Tegnap késő este járt le a jelölési határidő, a késő délutáni órákig azonban rajta kívül senki sem iktatta jelöltségét. A politikus már decemberben bejelentette szándékát, hogy folytatná a megkezdett munkát.
2019-01-09: Belföld - :

A helyettesek következnek

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség vezetését a továbbiakban az intézmény helyettes főügyésze, Călin Nistor fogja ellátni, miután Anca Jurma bejelentette, hogy nem kíván újabb ügyvivő főügyészi mandátumot vállalni. Augustin Lazăr legfőbb ügyész részt vett a korrupcióellenes ügyészség vezetőségének tegnapi ülésén, amelyen úgy döntött, hogy nem nevez ki újabb ügyvivő főügyészt az intézmény élére.