Kövesi az emberi jogi bírósághoz fordult

2019. január 9., szerda, Belföld
Laura Codruţa Kövesi panasszal fordult decemberben az Emberi Jogok Európai Bíróságához, mert szerinte sérültek a jogai akkor, amikor az alkotmánybíróság 2018. májusi döntése értelmében leváltották az Országos Korrupcióellenes Ügyészség főügyészi tisztségéből – tájékoztatott a legfőbb ügyészség.
  • Forrás: erdon.ro
    Forrás: erdon.ro
Kövesi szerint nem volt lehetősége védekezni az alkotmánybíróságon, és semmilyen jogorvoslattal nem élhetett a döntés ellen. Véleménye szerint esetében nem teljesültek a méltányos tárgyalás feltételei. A panasszal kapcsolatban Tudorel Toader igazságügyi miniszter tegnap úgy nyilatkozott, hogy „az alkotmánybíróság nem magánemberek ügyében ítélkezik, hanem alkotmányos jellegű jogi konfliktusokat old meg”.
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen következményekkel jár a Nyugati Szövetség létrehozása?

eredmények
szavazatok száma 375
szavazógép
2019-01-09: Belföld - :

Újabb mandátumra pályázik Kelemen Hunor

Ismét megpályázta az RMDSZ elnöki tisztségét Kelemen Hunor. Tegnap késő este járt le a jelölési határidő, a késő délutáni órákig azonban rajta kívül senki sem iktatta jelöltségét. A politikus már decemberben bejelentette szándékát, hogy folytatná a megkezdett munkát.
2019-01-09: Belföld - :

A helyettesek következnek

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség vezetését a továbbiakban az intézmény helyettes főügyésze, Călin Nistor fogja ellátni, miután Anca Jurma bejelentette, hogy nem kíván újabb ügyvivő főügyészi mandátumot vállalni. Augustin Lazăr legfőbb ügyész részt vett a korrupcióellenes ügyészség vezetőségének tegnapi ülésén, amelyen úgy döntött, hogy nem nevez ki újabb ügyvivő főügyészt az intézmény élére.