Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A helyettesek következnek

2019. január 9., szerda, Belföld

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség vezetését a továbbiakban az intézmény helyettes főügyésze, Călin Nistor fogja ellátni, miután Anca Jurma bejelentette, hogy nem kíván újabb ügyvivő főügyészi mandátumot vállalni. Augustin Lazăr legfőbb ügyész részt vett a korrupcióellenes ügyészség vezetőségének tegnapi ülésén, amelyen úgy döntött, hogy nem nevez ki újabb ügyvivő főügyészt az intézmény élére.

  • Forrás: digi24.ro
    Forrás: digi24.ro

Az ügyészség belső szabályzata értelmében sorrendben Călin Nistor és Marius Iacob helyettes főügyészek kerülnek az intézmény élére – tájékoztatott Augustin Lazăr. Az igazságügyi tárca vezetője korábban Adina Floreát nevesítette az intézmény élére, de Iohannis elnök nem fogadta el ezt a javaslatot.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 296
szavazógép
2019-01-09: Belföld - :

Kövesi az emberi jogi bírósághoz fordult

Laura Codruţa Kövesi panasszal fordult decemberben az Emberi Jogok Európai Bíróságához, mert szerinte sérültek a jogai akkor, amikor az alkotmánybíróság 2018. májusi döntése értelmében leváltották az Országos Korrupcióellenes Ügyészség főügyészi tisztségéből – tájékoztatott a legfőbb ügyészség.
2019-01-09: Belföld - :

Megbüntették az Orange-ot

14 millió eurónak megfelelő lejre büntette a román versenytanács az Orange telekommunikációs vállalatot, amely Románia legnagyobb mobilszolgáltatójának számít az ügyfelek száma szerint.