Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Betiltották a kormányellenes tüntetést

2019. január 10., csütörtök, Belföld

Betiltotta a bukaresti városháza azt a kormányellenes tüntetést, amelyet a román uniós elnökség hivatalos nyitórendezvénye alkalmából több ellenzéki civil szervezet nevében jelentett be csütörtökre egy magánszemély.

  • Fotó: jurnaldebucuresti.com
    Fotó: jurnaldebucuresti.com

Hírügynökségek beszámolói szerint az egyik főpolgármester-helyettes arról értesítette Cristian Dide kezdeményezőt, hogy az Ateneul Roman nevű koncertterem előtti George Enescu téren nem szervezhet demonstrációt, mert a térségre a külügyminisztériumnak van területfoglalása, ugyanis csütörtök este itt rendezik meg a január elsején kezdődött román uniós elnökség ünnepélyes nyitórendezvényét. Indoklásul a városháza illetékese megemlítette, hogy a gyülekezési törvény szerint nem engedélyezhetnek ugyanazon helyszínre és időpontra két tömegrendezvényt. „Azt is meg kell érteni, hogy az Európai Bizottság (EB) tagjainak különleges státusa miatt, a helyszínen az EB által igényelt védelmi gyűrűket alakítanak ki” – nyilatkozta a főpolgármester-helyettes.

A városházáról távozó Cristian Dide úgy nyilatkozott, hogy egy „támogató nagygyűléssel” akarják fogadni a román uniós elnökség nyitórendezvényére Bukarestbe érkező brüsszeli vezetőket. Bár a városházán közölték vele, hogy a magas rangú tisztségviselők biztonsága miatt nem szabad ott tüntetniük, úgy vélekedett: több ezren lesznek a téren az EB tagjainak érkezésekor.

Az ellenzéki Facebook-csoportok Európát akarunk, nem diktatúrát! jelszóval hirdettek újabb tüntetést csütörtökre, amivel azt akarják demonstrálni, hogy nem értenek egyet a kormány szerintük Európa-ellenes, a jogállamiságot veszélyeztető magatartásával.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 296
szavazógép
2019-01-10: Belföld - :

Dicsekszik a miniszterelnök

Számottevő mértékű és fenntartható gazdasági növekedést jegyzett Románia 2018-ban – hangsúlyozta tegnap az idei első kormányülésen Viorica Dăncilă miniszterelnök.
2019-01-10: Belföld - :

Az elnök újra elutasította a főügyész kinevezését

Klaus Iohannis államelnök másodszor is elutasította Adina Florea kinevezését a korrupcióellenes főügyészi tisztségre, arra hivatkozva, hogy az illetékes intézmény nem bocsátotta ki azt az iratot, amely igazolja, hogy Florea nem volt tagja a kommunista titkosszolgálatnak és nem volt besúgó sem a rendszerváltozás előtt.