Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Újabb negatív EU-rekord

2019. január 10., csütörtök, Belföld

Európában többet romlott a demokrácia, mint a világ bármely más régiójában – derül ki az Economist Intelligence Unit (EIU) 2018-as Demokrácia-index tanulmányából, amely szerint ebből a szempontból Románia sereghajtó az EU tagállamai közül.

  • Fotó: kitekinto.hu
    Fotó: kitekinto.hu

Az Euronews tegnap írt honlapján a The Economist csoport kutatórészlegének tanulmányáról, amely szerint Európában már sorban a harmadik éve romlik a demokrácia, és az úgynevezett a „demokratikus kedvetlenség” dacára globális szinten még mindig Európában találhatók a legdemokratikusabb országok: legelső helyen Norvégia áll, ezt követi Izland és Svédország. Az EU-tagországok közül Svédországnak a legmagasabb a demokrácia-indexe, Romániának pedig a legalacsonyabb. Oroszország Európa legkevésbé demokratikus országa, és a demokrácia-index szerint globális szinten a 144. helyen áll, Afganisztán és Zimbabwe után.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 300
szavazógép
2019-01-10: Belföld - :

Hírsaláta

TÖRTÉNELMI MÉLYPONTON A LEJ. A jegybank által tegnap közzétett referenciaárfolyam szerint a lej történelmi mélypontra csökkent az euróhoz viszonyítva, miután a tegnapi 4,6670 lejes értékről egy euró ára 4,6722 lejre emelkedett.
2019-01-10: Belföld - :

Sürgetik a rendelet visszavonását

Úgynevezett előzetes panasszal fordult a védelmi minisztérium Klaus Iohannis államfőhöz a vezérkari főnök mandátumát meghosszabbító, a kormány által törvénytelennek minősített elnöki rendelet visszavonását sürgetve.