Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Románia felkészült

2019. január 10., csütörtök, Belföld

Jövő héten, hétfőn és kedden ismerteti az Európai Parlament (EP) plénuma előtt Viorica Dăncilă kormányfő a román EU-elnökség prioritásait. A tegnapi kormányülés előtt a miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy technikai és politikai szinten egyaránt felkészült Románia a június 30-áig tartó elnöki feladatok ellátására.

  • Fotó: mediafax
    Fotó: mediafax

„Biztosítom önöket, hogy sikerrel fogjuk betölteni pártatlan mediátori, megegyezést elősegítő szerepkörünket, és az európai szintű kihívások szerepelnek majd prioritási listánkon. Itt a brexitre, a brexit utáni Európai Unióra, az európai parlamenti választásokra, a sokévi pénzügyi keretre, a közös agrárpolitikára, a kohéziós politikára gondolok, de ugyanakkor a külpolitikával, migrációval, terrorizmussal, menekültüggyel kapcsolatos újfajta kihívásokra is” – tette hozzá Dăncilă.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 296
szavazógép
2019-01-10: Belföld - :

Sürgetik a rendelet visszavonását

Úgynevezett előzetes panasszal fordult a védelmi minisztérium Klaus Iohannis államfőhöz a vezérkari főnök mandátumát meghosszabbító, a kormány által törvénytelennek minősített elnöki rendelet visszavonását sürgetve.
2019-01-10: Világfigyelő - :

Tombol a tél Európában

Egyre súlyosabb fennakadásokat okoz a havazás Németország déli részén, több tartományban sok helyen csaknem teljesen leállt a közlekedés tegnap. Tizenhét településen van rendkívüli állapot a hó miatt Szlovákia északi részén, Csehországban, sok ezer háztartás maradt áram nélkül.