Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Újra Magyarországról vitázik az EP

2019. január 11., péntek, Világfigyelő

Napirendre tűzik a magyarországi helyzet kérdését január 30-án az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén – döntött tegnap a képviselő-testület házbizottságaként működő, úgynevezett Elnökök Konferenciája.

  • FOTÓ: MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA / SZECSŐDI BALÁZS / MTI
    FOTÓ: MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA / SZECSŐDI BALÁZS / MTI

A vitát a zöldpárti frakció kezdeményezte a legfrissebb magyarországi fejlemények, a tüntetések, a munka törvénykönyvének módosítása és a közigazgatási bíróságok létrehozása miatt.

Judith Sargentini zöldpárti képviselő, a magyar különjelentés összeállítója szerint a kérdés napirendre vételére azért volt szükség, mert a helyzet napról napra romlik Magyarországon. „Minden európai állampolgár egyenlő, köztük a magyarok is, azonos jogaik vannak a demokráciához és a jogállamisághoz” – fogalmazott. „A demokrácia haldoklik Magyarországon, meg kell tennünk mindent, amit lehet, hogy segítsünk életre kelteni, hogy támogassuk a magyarokat autoriter vezetőjük rögeszméivel szemben” – írta Sargentini. Végezetül pedig közös fellépésre szólította fel az Európai Unió tagországait az alapszerződés és a közös alapértékek magyarországi megsértése ellen, illetve a magyarok jogaiért.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 666
szavazógép
2019-01-11: Világfigyelő - :

Kiállt a sajtó elé Orbán Viktor (Magyarország)

Több mint két órán keresztül válaszolt a magyar és nemzetközi sajtó kérdéseire Orbán Viktor miniszterelnök. Egyebek mellett kijelentette, a májusi EP- választáson a bevándorlásellenesek és bevándorláspárti erők csapnak össze, s kifogásolta, hogy az Európai Néppárt csak bevándorláspárti erőkkel keres együttműködést. A rendkívüli kormányinfón kritikus kérdések is elhangzottak. Több rendben visszatérő kérdések firtatták a miniszterelnök családjának és barátainak vagyonosodását, ezeket Orbán Viktor azzal utasította el, hogy üzleti ügyekkel nem foglalkozik, ugyanakkor azt is leszögezte, hogy a korrupció esetében csak a zéró tolerancia elfogadható. A túl­óratörvény miatti tüntetésekre figyel, de fenntartja, hogy a jogszabály jó, és véleménye szerint ezt az élet is igazolja majd.
2019-01-11: Világfigyelő - :

Kivonulnak az amerikaiak Szíriából

Megerősítette Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, hogy az amerikai csapatok kivonulnak Szíriából.