LabdarúgásA Sepsi OSK a bajnoki címvédővel játszik a kupában

2019. január 17., csütörtök, Sport

Csütörtökön kisorsolták a Román Kupa negyeddöntőinek párosításait. A Sepsi OSK a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR ellen léphet pályára a sepsiszentgyörgyi stadionban, míg a harmadosztályban érdekelt FK Csíkszereda a legutóbbi kiírás győztesével, a Craiova csapatával játszik szintén hazai környezetben. A mérkőzéseket február 26. és 28. között rendezik.

Mihai Stoichiță, a Román Labdarúgó Szövetség technikai igazgatója a sorsolás előtt kiemelte az FK Csíkszereda nagyszerű teljesítményét, és hogy ez is bizonyítja, bármi lehetséges ebben a sorozatban. Elsőként a kolozsvári és a szentgyörgyi csapatot sorsolták össze, harmadikként az FK Csíkszereda és a Craiova következett. A Vasile Miriuță irányította FC Hermannstadt, valamint az élvonalban szintén újonc Dunărea Călărași is hazai pályán játszik a negyeddöntőben: előbbi a Gheorghe Hagi edzette FC Viitorul, utóbbi az Astra Giurgiu ellen. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, csak az elődöntőben játszanak oda- és visszavágót.

„A labda kerek, a Román Kupában minden megtörténhet, és ne felejtsük el, hogy a CFR a bajnokság odavágójában a hibáinkat kihasználva nyert ellenünk az utolsó percekben. Bízunk benne, hogy a mérkőzés időpontjáig a pálya használható állapotban lesz, de ehhez az kell, hogy az időjárás is kedvezzen” – fogalmazott Bokor János sportigazgató.

A negyeddöntő párosításai: Sepsi OSK–Kolozsvári CFR, FK Csíkszereda–Craiova, Dunărea Călărași–Astra Giurgiu, FC Hermannstadt–FC Viitorul.

 

Győzelem az FK Aktobe ellen

A Sepsi OSK szerdán lejátszotta második felkészülési mérkőzését a törökországi edzőtáborban. A piros-fehér mezesek 3–1 arányban győztek az FK Aktobe ellen, amely a tizenkét csapatos kazah élvonalban a hetedik helyet foglalja el. A háromszéki együttesben bemutatkozott a kenyai balhátvéd Omar Abud és a lengyel középhátvéd, Sebastian Rudol. Az Eugen Neagoe irányította csapat a 25. percben szerzett vezetést, Ibrahima Tandia és Bryan Nouvier összjátékát követően utóbbi talált a kazah kapuba. Nem kellett sokat várni a következő gólra sem, hiszen a piros-fehérek francia-mali támadója a 30. percben volt eredményes. Nem sokkal később a szerb védő, Alexander Simchevich révén szépített az Aktobe. A szünet után is a Sepsi OSK akarata érvényesült, a 64. percben pedig Tandia megszerezte második találatát, beállítva a végeredményt. A szentgyörgyi csapat legközelebb vasárnap játszik felkészülési mérkőzést az ukrán első osztályú FK Mariupol ellen.

 

 

„Az eső alább hagyott, azonban az erős szél akadályozta egy kicsit a játékot, ennek ellenére egy sikeres meccset tudhatunk magunk mögött. Ezúttal sérülés nélkül fejeztük be a találkozót, és elmondhatom, hogy az első pillanattól az utolsóig uraltuk a mérkőzést. Mindenki odatette magát, Tandia kiválóan játszott, az egyik legjobb volt a pályán, és ezt a két szerzett gólja is alátámasztja. A frissen igazolt lengyel és kenyai védőink teljesítménye is pozitív, minőségi játékkal segítik a csapatot, és a támadásokból is kiveszik részüket. Simonovski és Drăghici kisebb sérüléssel küszködik, ezért az edző jobbnak látta, ha pihenteti őket” – nyilatkozta lapunknak Bokor.

 

Ursu Kolozsváron folytatja

A Sepsi OSK hátvédje, Ionuț Ursu a másodosztályban érdekelt Kolozsvári U csapatában folytatja, ugyanis a háromszéki klub az idény végéig kölcsönadta őt. A 29 éves labdarúgó a szezonban kevés lehetőséget kapott Eugen Neagoe vezetőedzőtől, csak az FC Hermannstadt elleni mérkőzésen volt kezdő, kétszer pedig csereként lépett pályára néhány percre, míg a Románi Kupában mindkét meccset végigjátszotta. A kolozsvári együttes közleménye szerint Ursu hat hónapra érkezett kölcsönbe, a tapasztalt védő a hét elején már edzésbe is állt új csapatánál. A Kolozsvári U a feljutásért küzd a másodosztályban, ahol a 21. forduló után negyedik, két pontra áll az első helyezett Sportul Snagovtól.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1271
szavazógép
2019-01-17: Világfigyelő - :

Távoznának a britek, de nem tudják, hogyan (Elutasították a brexitmegállapodást)

A várakozásoknak megfelelően hatalmas arányban elutasította a londoni alsóház a kedd esti szavazáson a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodást. Theresa May konzervatív párti miniszterelnök nem kíván lemondani, az ellenzéki Munkáspárt bizalmatlansági indítványt terjesztett be kormánya ellen, ezt tegnap este meg is vitatták, de elutasították, így May hivatalában maradhat. A brit kormányfő egyenes utalást tett tegnap arra, hogy kormánya a brit EU-tagság megszűnésének feltételeit tartalmazó megállapodás előző esti parlamenti elutasítása ellenére sem kívánja leállítani a brexitfolyamatot. Az Európai Bizottság szóvivője jelezte: elképzelhető a brit európai uniós kiválás márciusra tervezett határidejének meghosszabbítása, ha az Egyesült Királyság ezt jó okkal kéri. Margarítisz Szkínász brüsszeli sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a brit kormány eddig nem kért hosszabbítást, de ha a jövőben végül így tesz, akkor a benn maradó huszonhét tagállam vezetői döntenek majd az ügyben egyhangú szavazással. Londoni elemzői vélemények szerint még mindig annak van a legnagyobb esélye, hogy a kilépési megállapodást valamilyen formában a parlament később elfogadja.
2019-01-18: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Történelmi előadás
Székely határőrök és a forradalom címmel tart előadást prof. dr. Csikány Tamás ezredes, hadtörténész, tanszékvezető egyetemi tanár ma 18 órától Kézdivásárhelyen az Incze László Céhtörténeti Múzeum ’48-as termében a Háromszék nem alkuszik programsorozatban.