Magyarok az újkori olimpiai játékokonSportnaptár

2008. augusztus 18., hétfő, Sport

Augusztus 18. Tizenkilenc éve hunyt el a második londoni olimpia kalapácsvető-bajnoka, a helsinki játékok kalapácsvető-versenyének bronzérmese, Németh Imre, a szintén olimpiai bajnok gerelydobó Német Miklós édesapja.

Augusztus 19. Ma ötvenéves Lele Ambrus kézilabdázó, a moszkvai olimpián negyedik helyen zárt magyar csapat tagja. * Harminchárom éves Kuttor Csaba triatlonista. A sydneyi és az athéni játékokon képviselte a magyar színeket.

Augusztus 20. Nyolcvanegy éve született Nagy Ambrus dr. párbajtőrvívó, a melbourne-i olimpia férfi párbajtőr-csapatversenyén második helyen zárt magyar csapat tagja. * Ma negyvenkét éves Dudás Gyula, a sydneyi olimpia 20 km-es gyaloglóversenyének 37. helyezettje.

Augusztus 21. Ma hetvenhárom éves Dömötör Zoltán (van valaki, aki nem emlékszik a tokiói olimpia vízilabdadöntője közvetítésének részletére, a „lőjj, Dömötör, lőjj..."-re? — aligha), aki három olimpián vett részt: Rómában (1960) bronzérmet, Tokióban (1964) aranygóljával aranyérmet, Mexikó­városban (1968) újra bronzérmet nyert. * Harminchatodik születésnapját ünnepli Deli Rita, Tatabányán született kézilabdázó, a sydneyi olimpián ezüstérmet nyert magyar csapat tagja.

Augusztus 22. Száztizenhárom éves lenne a kolozsvári származású Somodi István dr., az első londoni olimpia (1908) ezüstérmes magasugrója. * Ötvennyolc éve született Aradon Lázár Erzsébet evezős, a montreali olimpia bronzérmese a kormányos négypárevezősben. * Ma harmincnyolc éves Nagy Tímea párbajtőrvívó. Atlantában egy negyedik hellyel melegített, aztán Sydneyben és Athénban is aranyérmet nyert.

Augusztus 23. Ma lenne hetvenkilenc éves a labdarúgó-aranycsapat balszélsője, Czibor Zoltán, a helsinki olimpia aranyérmese. * Harminckilenc éve született Márkus Erzsébet súlyemelő, a sydneyi olimpia ezüstérmese (69 kg). * Ötvennegyedik születésnapját ünnepli ma Csapó Gabriella röplabdázó, két olimpia — 1976 és 1980 — résztvevője és kétszeres negyedik helyezettje.

Augusztus 24. Százhúsz éve született Budapesten Payr Hugo birkózó, aki az első londoni olimpián két súlycsoportban is szőnyegre lépett: a kötöttfogás kisnehézsúlyában (93 kg), valamint nehézsúlyában (100 kg). Mindkét súlycsoportban a negyedik helyen zárt.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 387
szavazógép
2008-08-18: Sport - Áros Károly:

Érmek a Szent István Kupáról (Asztalitenisz)

Nyolc ország mintegy hatszáz versenyzője állt rajthoz a szolnoki hagyományos Szent István Kupa nemzetközi vetélkedőn. A kézdivásárhelyi Kanabé Szilárd megnyerte a serdülők egyéni versenyét, Turócy András mind az ifjúsági, mind a felnőtt korosztályban bronzérmet szerzett, akárcsak a Szőcs Tamás, Kanabé Szilárd kettős a serdülők páros viadalán.
2008-08-18: Közélet - Bodor János:

A vidékfejlesztés lehetőségei

A Háromszéki Fejlesztési és Kutatási Központ az elmúlt napokban képzéssel egybekötött terület- és közösségfejlesztési tábort szervezett a zabolai Csipkésben. A kikapcsolódást szolgáló kézműves-foglalkozások (fafaragás, bogozás, gyöngyfűzés) és táncoktatás mellett előadás-sorozatra és kerekasztal-beszélgetésre is sor került a Leader-programról, amely az Európai Unió strukturális alapjaiból finanszírozott vidékfejlesztési kezdeményezés, és a szubszidiaritás elvét a gyakorlatban is képes alkalmazni. A program nagy hangsúlyt fektet a lappangó helyi erőforrások kiaknázására, innovatív szemléletével fenntartható fejlesztési pályát nyújt a kistérségek számára.