Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Gyurcsány Ferenc nem tudja, hogyan került ki az őszödi beszéd

2007. május 31., csütörtök, Világfigyelő

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem tudja, hogyan került ki az MSZP-frakció balatonőszödi zárt ülésén elmondott beszédéről készült felvétel. Erről a politikus tegnap reggel beszélt az MTV Nap-kelte című műsorában.

,,Azt, hogy hogyan került ki, ezt ma nem tudom, őszintén. Ha tudnám, elmondanám" — fogalmazott a kormányfő. Gyurcsány Ferenc azt mondta: ha valamit meg fog erről tudni, akkor azt nyilvánosságra hozza, de amíg nem tud biztosat, addig nem fogja megengedni, hogy találgatásokkal besározzanak bárkit is. ,,Én tűzbe teszem a kezemet valamennyi vezetőtársamért" — hangsúlyozta.

A kormányfő abszurdnak nevezte azt a feltételezést, hogy neki is köze van a beszéd kiszivárogtatásához. Mint mondta, ő egyenesen vívja meg politikai küzdelmeit. Gyurcsány Ferenc elmondta: a kormányzáshoz elegendő bizalom van ,,kint is, bent is". A miniszterelnök ,,a kintre" a közvélemény-kutatásokban mért kormányzóképességet hozta példaként, ,,a bentre" azt, hogy nem kellett visszavonnia egyetlenegy komoly törvényjavaslatot sem az elmúlt egy évben, és az MSZP-ben nem szerveződött alternatív politikai irányzat.

Az MSZP-frakció folytatná a vizsgálatot

A szocialista frakció keddi ülésén talán azok voltak kicsivel többen, akik a balatonőszödi beszéd kiszivárogtatásával kapcsolatos vizsgálat folytatását szorgalmazták — mondta Göndör István, az MSZP parlamenti képviselőcsoportjának helyettes vezetője tegnap. Megoszlottak a vélemények az MSZP-frakcióban arról, kell-e folytatni a vizsgálatot a balatonőszödi beszéd kiszivárogtatása miatt — fogalmazott Göndör István. A kormánypárti politikust annak kapcsán kérdezte az MTI, hogy egyes sajtóhírek szerint a frakciótagok követelték a felelősök felkutatását. Göndör István azt mondta, a vizsgálat folytatását szorgalmazók szerint jó lenne tudni, hogyan és miként került ki az egy évvel ezelőtti zárt, balatonőszödi frakcióülésről a beszéd, mert így mindenki megnyugodhatna. A frakcióvezető-helyettes elmondta: volt olyan vélemény, hogy nem kellene folytatni a vizsgálatot. Az ő álláspontjuk szerint a frakciónak más dolga is van, és az embereket az érdekli, hogyan kormányoz az MSZP — fűzte hozzá Göndör István. Arra a kérdésre, mi volt a véleménye erről Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, Göndör István közölte: ő is arról beszélt, hogy a pártot a munkája alapján fogják megítélni, ezért a kormányfő nem látja értelmét a további kutatásnak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 7
szavazógép
2007-05-31: Közélet - x:

Az útosztály harcra kész… (Kármentő)

Már egy hete csak az útosztályra gondolok, meg-megállva... Hogy ugyan mi lehet a fejükben, hogy pontosan a pünkösdi búcsú idején kezdik a főutakat betömicskélni, illetve, ami ezzel jár, felszedni, felszántani, lebombázni?
2007-05-31: Világfigyelő - x:

A spanyol király beszédet mondott az Országházban (I. János Károly Budapesten)

A magyarországi békés, demokratikus átmenetet, a magyar kultúra gazdagságát, a magyar és a spanyol történelem hasonlóságait és a közös célokat hangsúlyozta I. János Károly spanyol király a Parlamentben mondott beszédében tegnap Budapesten. Az uralkodó felesége, Zsófia királyné társaságában kedden érkezett állami látogatásra Magyarországra.