Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

JégkorongJégre léptek a Királypingvinek és a Bikák

2019. január 23., szerda, Sport

Tizenegyedik alkalommal szervezték meg a nyolc és tíz év alatti jégkorongozók számára kiírt Fashion Kupa utánpótlás tornát Kézdivásárhelyen. A kétnapos megmérettetésen 34 csapat, közel 400 gyerek versengett a céhes városbeli műjégpályán.

  • Fotó: Tofán Levente
    Fotó: Tofán Levente

Az ország minden részéről, de még Chișinăuból is érkeztek csapatok a viadal tizenegyedik kiadására, amelynek idén már másodszor adhatott otthont fedett műjégpálya, korábban a szabad ég alatt mérkőztek a gyerekek. A jégpályát három egyenlő részre osztották a szervezők, így párhuzamosan zajlottak a mérkőzések, szombaton a nyolc, vasárnap a tíz év alattiak kergették a korongot. A csapatok öt-öt mérkőzést játszottak. Háromszék képviseletében több győzelmet aratva a Kézdivásárhelyi SE–Bikák és a Sepsiszentgyörgyi Királypingvinek bizonyítottak. Ezekben a korosztályokban hivatalosan nem jegyzik az eredményeket, mindenki nyer, mert a tapasztalatszerzésen, a játék szeretetén van a hangsúly.

„A Királypingvinek négy csapattal vett részt a már hagyományosnak számító megmérettetésen. A gyerekek ügyesen játszottak, több mérkőzést megnyertünk, voltak elveszített találkozók is, a legfontosabb, hogy sikerült értékes tapasztalattal gazdagodnunk. Kezdünk felzárkózni a csíki, gyergyói és felcsíki hokisok játéktudásához, a fejlődés szemmel látható. Sepsiszentgyörgyön jelenleg közel száz gyerekkel dolgozunk négy korosztályban” – nyilatkozta lapunknak Kernászt Huba, aki azt is elmondta, február 23-án és 24-én, az egykori nagyszerű kapus és edző előtt tisztelegve ötödik alkalommal szervezik meg a Bogyán János Emléktornát. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 596
szavazógép
2019-01-23: Sport - :

Itthon játszik a KSE (Kosárlabda)

A Nagyváradi MSC és a Bukaresti Rapid legyőzése után idei harmadik győzelmére hajt a Kézdivásárhelyi SE, amely ma 14 órától a női kosárlabda Nemzeti Liga Sárga csoportjának 5. fordulójában az Alexandria együttesét fogadja a céhes városbéli sportcsarnokban. A mostani szezonban a két csapat kétszer találkozott egymással és osztoztak a győzelmeken.
2019-01-23: Sport - :

Biztatóan kezdte az idényt a Ski Team (Alpesi sí)

Megkezdte a versenyszezont a sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club síszakosztálya, a Ski Team. A Bocz Attila irányította háromszéki gyerekek előbb a Román Síszövetség által szervezett viadalon, majd a Hargita megyei alpesisí-bajnokság első fordulóján vettek részt. Január 14. és 17. között Brassópojána adott otthont a Korona Kupának, az elmúlt hétvégén pedig Csíkszereda mellett szervezték a Piricske Kupa utánpótlásversenyt.