Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Alpesi síBiztatóan kezdte az idényt a Ski Team

2019. január 23., szerda, Sport

Megkezdte a versenyszezont a sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club síszakosztálya, a Ski Team. A Bocz Attila irányította háromszéki gyerekek előbb a Román Síszövetség által szervezett viadalon, majd a Hargita megyei alpesisí-bajnokság első fordulóján vettek részt. Január 14. és 17. között Brassópojána adott otthont a Korona Kupának, az elmúlt hétvégén pedig Csíkszereda mellett szervezték a Piricske Kupa utánpótlásversenyt.

  • Barta Martina Máté
    Barta Martina Máté

A Ski Team először vett részt leigazolt versenyzőkkel a megmérettetésen, és első alkalommal négy sportolót – Bíró Maja, U16-ban Barta Martina Máté és Rápolti Erhárd, U18-ban pedig Denisa-Maria Boricean – nevezett a bajnoki versenyre. A tizenkét évesek között szereplő Bíró Maja óriás-műlesiklásban hetedik lett, Denisa-Maria Boricean szintén hetedik lett a tizennyolc év alattiak között, míg műlesiklásban a kilencedik helyet szerezte meg.

„Az országos bajnokságban először vettünk részt, és azt gondolom, hogy kitűnő eredményt értünk el. A 270 méteres szintkülönbségű sípályán 40 kapun kellett áthaladniuk a versenyzőknek. A viadal második napjára kitűzött versenyt törölték az időjárási körülmények miatt. Csapatunk sízőinek időeredményei biztatóak a dobogós helyezésekhez viszonyítva, meglátszik az ausztriai edzőtáborok eredménye” – mondta Bocz Attila.

A Hargita Megyei Sí- és Biatlonszövetség által szervezett Piricske Kupa megmérettetésen borszéki, parajdi, székelyudvarhelyi, gyergyószentmiklósi, sepsiszentgyörgyi és csíkszeredai sportolók vettek részt. A különböző korosztályokban 102 versenyző állt rajthoz, a háromszékiek legjobb eredményét Bíró Maja érte el, aki első lett, Barta Martina Máté és Rápolti Erhárd a középmezőnyben fejezte be a viadalt, Perjessy Kata pedig a 7 évesek között egy rossz rajt után nagyszerű sízéssel az első tízben végzett.

 

Bíró Maja

 

A Ski Team versenyzői jövő héten ismét az országos bajnokságban teszik próbára magukat, előbb Brassópojánán a Teleferic Kupán, majd Azugán a Dinamo Kupán versenyeznek. A szentgyörgyi sízőket a Depo, a Bertis, a BoheCar, a Diószegi Pékség, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság támogatja.

 

Háromszor álltak dobogóra
Az elmúlt hétvégén Vatra Dornei adott otthont a World Snow Fest keretén belül rendezett utánpótlás alpesisí-versenynek, amelyen nyolc megyéből közel 70 gyerek vett részt, köztük a Sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza és a Bodzafordulói Tanulók Klubja sízői. A legjobb eredmény a 7–8 éves korosztályban versenyző Florea Csanád nevéhez fűződik, aki első helyen végzett óriás-műlesiklásban és negyedikként zárt műlesiklásban, ezzel összetettben a második helyet szerezte meg. Emellett a 9–10 éves korcsoportban rajthoz álló Kala Örs a harmadik legjobb idővel teljesített műlesiklásban.

„A csapat többi tagja, Szarukán Ábel, Ana Mitrofan, Teodora Dârstar, Robert Secelean és Fehérvári Boglárka mind ügyesen versenyeztek, de teljesítményük ezúttal nem volt elég a dobogós helyezéshez. Büszke vagyok az elért eredményekre, és bízom abban, hogy a hétvégén Sugásfürdőn és Nagypatakon a tizenegyedik alkalommal sorra kerülő GERAR Kupa utánpótlásversenyen legalább ennyi­re jól fogunk szerepelni” – fogalmazott Kerekes Jenő, a Sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza igazgatója. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1004
szavazógép
2019-01-23: Sport - :

Jégre léptek a Királypingvinek és a Bikák (Jégkorong)

Tizenegyedik alkalommal szervezték meg a nyolc és tíz év alatti jégkorongozók számára kiírt Fashion Kupa utánpótlás tornát Kézdivásárhelyen. A kétnapos megmérettetésen 34 csapat, közel 400 gyerek versengett a céhes városbeli műjégpályán.
2019-01-23: Magazin - :

Zsigmond Dezső filmrendező kapta a Kölcsey-emlékplakettet (A magyar kultúra napja)

Zsigmond Dezső Balázs Béla-díjas filmrendező kapta a Kölcsey-emlékplakettet a magyar kultúra napja alkalmából vasárnap tartott ünnepségen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szatmárcsekén. A Kölcsey Társaság által 1995-ben alapított irodalmi elismerés mellett kiosztották a Kölcsey-emlékérmét is, amelyet Gróh Gáspár irodalomtörténész vett át Bölcskei Gusztávtól, a társaság tavaly megválasztott új elnökétől.