Inasképzés indul Erdővidéken

2019. január 23., szerda, Közélet

Kimozdulni látszik a holtpontról megyénkben az inasképzés, a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség több ágazatban is próbál ilyen jellegű felkészítőt elindítani.

Olyan cégekkel működnek együtt, amelyek a szakma elsajátítása mellett a munkavégzés lehetőségét is biztosítják. Ennek érdekében az előző napokban Nagybaconban hívtak össze találkozót, megkeresték a közbirtokosságot, illetve a hús- és tejfeldolgozással foglalkozókat, a vendéglátásban érdekelteket – tájékoztatott Kelemen Tibor. Az intézményvezető szerint esély mutatkozik arra, hogy egyebek mellett favágásra, állattartásra képezzenek munkaerőt. Az igazgató elismerte, csak nehezen tudják meggyőzni az esetleges érdeklődőket az effajta szakmai képzés előnyeiről – holott az javadalmazással jár –, és példaként felhozta: a tavalyi, építkezésben kezdeményezett inasképzés öt résztvevőjéből hárman felhagytak a tanulással. A Babi Pékséggel társulva pékek képzését indítják el – egyelőre két jelentkezővel –, és Bibarcfalván is körvonalazódik egy másik lehetőség, ott a borvíztöltőhöz keresnek munkaerőt, a jelek szerint öten sajátíthatják el a gyártósori tevékenységhez szükséges ismereteket. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 902
szavazógép
2019-01-23: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Keresik az állástalan fiatalokat

Nehéz hatékonyan teljesíteni Háromszéken azon pályázat előírásait, amely révén azokat a fiatalokat vonnák be a munkaerőpiacra, akik nem vesznek részt oktatásban, semmiféle képzésben, de a munkaerő-foglalkoztatási ügynökségek nyilvántartásaiba sem kerültek be. Ők az úgynevezett NEET kategóriába sorolt ifjak, akiknek azonosítása érdekében a megye összes települését felkeresik a program képviselői.
2019-01-23: Közélet - :

A gázszolgáltató tette le a vaslemezeket

Tegnapi lapszámunkban a Kátyúzás vaslemezzel Kézdivásárhelyen című cikkünkbe félreértés miatt hiba csúszott: a vaslapokat nem a polgármesteri hivatal városgazdálkodási szolgálata, hanem a gázszolgáltató helyezte el az Ady Endre és a Torjai utca, illetve a Dózsa György és a Molnár Józsiás utca kereszteződésénél a gázaknák fölé, de mivel azok elmozdulnak a helyükről, mindenki azt hiszi, hogy ezekkel kátyúztak.