Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Fagyasztó hideg az Egyesült ÁllamokbanHalálos áldozatok is vannak

2019. február 1., péntek, Világfigyelő

A rendkívüli időjárásnak tegnapi jelentés szerint 14 halálos áldozata van: Iowában egy 18 éves egyetemista, Michiganben és Illinois államban három idős ember, Wisconsinban egy 55 éves férfi fagyott halálra. Chicagóban egy hókotró sodort el egy 75 éves férfit, aki a kórházban elhunyt, Indianában egy fiatal pár lelte halálát a jeges úton, két halálos áldozata van a pennsylva­niai jeges utakon történt balesetnek is.

  • Melegítik a vasúti síneket. FOTÓ: REDIFF.COM
    Melegítik a vasúti síneket. FOTÓ: REDIFF.COM

Az Egyesült Államok területének mintegy 75 százalékán csontfagyasztó a hideg, a hőmérséklet fagypont alatti, sőt, helyenként eléri a mínusz 20 Celsius-fokot is. A meteorológusok szerint mintegy 90 millió ember – az amerikai lakosság egyharmada – él olyan vidéken, ahol mínusz 15–20 Celsius-fokos hideget mérnek. Az előrejelzések szerint azonban még mindig további lehűlés várható.

A leghidegebb város jelenleg Chicago, amelynek egyes negyedeiben hidegebb van, mint a Déli-sarkon vagy Alaszkában. A vasúti pályaudvar sínjeit gázlángokkal melegítik. A hideghez a középnyugati államoktól az északkeleti Maine államig erős széllökések járulnak. Wisconsinban, Michiganben, Illinois-ban, Indianában, Ohióban, Pennsylvaniában felfüggesztették a postaszolgáltatást, ezekben az államokban kedd óta zárva tartanak az állami hivatalok és az iskolák is. Az országban 2300 repülőjáratot töröltek, további 3500 járat pedig késésekkel közlekedik. A középnyugati és északkeleti államok főútvonalait is hó vagy jégpáncél borítja. Az északon fekvő Nagy-tavaknál folyamatosan havazik, Buffalóban és környékén óránkénti 7–10 centiméteres hóhullást jósolnak.

Az északi-sarki ciklon várhatóan a jövő hét elejéig hoz még erős széllel párosuló rendkívüli hideget.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 605
szavazógép
2019-02-01: Világfigyelő - :

Meg kell akadályozni az Európába irányuló migrációt (Szijjártó Péter Bukarestben)

Óriási veszélyt jelent az európai szocialisták azon terve, hogy külön csatornát hozzanak létre az Európába irányuló migráció számára, ezt az európai parlamenti választásokon meg kell akadályozni – nyilatkozta Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere tegnap Bukarestben, ahol az európai uniós tagországok külügyminisztereinek informális találkozóján vesz részt.
2019-02-01: Világfigyelő - :

Elítélték Oroszországot (Emberi Jogok Európai Bírósága )

Tízmillió euró kártérítés megfizetésére kötelezte Oroszországot az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) tegnap a 2006 és 2007 között tömegesen őrizetbe vett és kiutasított legalább 1500 grúz állampolgár számára.