Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kovács Ágnes, a példakép

2019. február 5., kedd, Magazin

Harmadszor ítélték oda a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat. Az idei kitüntetett Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó.

  • Kovács Ágnes. Fotó: hirado.hu
    Kovács Ágnes. Fotó: hirado.hu

Szükségünk van a példaképekre, arra, hogy olyan személyeket tudjunk példaként kiállítani az elismerésekben is, akik mindannyiunkat ösztönöznek a hétköznapok során. Budapest csodálatos adottságokkal rendelkezik, a kulturális és sportrendezvények jól mutatják helyét Európában – fogalmazott Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője. Elmondta, idén Budapest Európa sportfővárosa, ez is motiválta az idei díjazott kiválasztásánál.

A Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat pénteken vette át Kovács Ágnes a Budapest Kongresszusi Központban rendezett turisztikai évadnyitó gálán. Kovács Ágnes elmondta: jó érzés, hogy az emberek elismerik. Mint kifejtette, Budapesten született, ez kedvenc városa is, pályafutása során mindig büszkén képviselte Magyarországot és Budapestet egyaránt. „2006-ban meg­adatott, hogy a Margitszigeten hazai közönség előtt úszhattam az Európa-bajnokságon, ami óriási élmény volt.”

2017-ben Osztie Zoltán plébános, a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia vezetője, tavaly Káel Csaba, a Művészetek Palotája vezérigazgatója kapta meg a díjat.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 196
szavazógép
2019-02-05: Magazin - :

Ismét nyert a Megszállottak

Újabb nemzetközi filmfesztiválon nyert díjat Pozsgai Zsolt reformációról szóló, Megszállottak című filmje a hétvégén. Az alkotás, amely a hitújító Kálvin és a későbbi katolikus szent, Loyolai Ignác találkozásáról szól, ezúttal a dél-ázsai Aranykor Nemzetközi Művészfilm Fesztivál januári fordulóján kapta meg a kritikusok díját játékfilm kategóriában.
2019-02-05: Nyílttér - :

Miért szégyenkezem német származásom miatt? (Levél a Partiumból)

Alulírott „vér szerint” kb. 85 százalékban német (sváb + osztrák), és kb. 15 százalékban magyar származású vagyok. Mindkét nemzethez érzek kötődést, bár nem egyforma arányban. Az anyanyelvem és a kultúrám magyar, így elsősorban magyarnak tartom magam és másodsorban németnek. Egyszerű példával szemléltetem, hogy ezt miképpen kell elképzelni. Ha a magyar fociválogatott a franciákkal, portugálokkal, dánokkal stb. játszik, a magyaroknak drukkolok. Ha a német fociválogatott a franciákkal, portugálokkal, dánokkal stb. játszik, a németeknek drukkolok. Ha a magyarok és a németek egymás ellen játszanak, a magyaroknak drukkolok…