Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Történelmi látogatáson a pápa

2019. február 5., kedd, Világfigyelő

Díszsortűzzel és katonai repülőgépekkel fogadták tegnap az Egyesült Arab Emírségekben Ferenc pápát, akinek személyében először látogatott katolikus egyházfő az Arab-félszigetre.

Ferenc pápa az elnöki palotában kezdte meg mindössze 40 órás látogatását. A katolikus egyházfő rövid, angol nyelvű bejegyzést írt a palota vendégkönyvébe, amelyben biztosította az Egyesült Arab Emírségek lakóit, hogy imádkozik értük. Ferenc pápa egyúttal köszönetet mondott a szívélyes fogadtatásért és a vendégszeretetért.

A katolikus egyházfőt, akinek gépe vasárnap késő este szállt le Abu-Dzabiban, Mohamed bin Zájid ál-Nahajan sejk, az Egyesült Arab Emírségek koronahercege fogadta.
A trónörökös egy 1963-as keltezésű rendelet hitelesített, bekeretezett másolatát adta ajándékba a pápának, amelyben Abu-Dzabi akkori uralkodója földet adományozott az első emírségekbeli katolikus templom megépítésére. A koronaherceg a Twitteren azt írta, hogy a dubaji vezetővel együtt örömmel fogadták Ferenc pápa látogatását „a tolerancia hazájában”. „Az együttműködés előmozdításáról, a párbeszéd megszilárdításáról, a toleranciáról, a békés egymás mellett élésről, valamint a béke, stabilitás és fejlődés érdekében tett fontos kezdeményezésekről beszélgettünk” – írta.

A pápa egy vallásközi konferenciára érkezett az országba, amelynek célja a vallási fanatizmus visszaszorítása az iszlám mérsékelt ágának népszerűsítésével. Útjának csúcspontja a mai pápai mise lesz, amelyre mintegy 135 ezer embert várnak. Korábban soha nem volt példa nyilvános keresztény misére az emírségekben.

A kereszténység vagy más, az iszlámtól eltérő vallás gyakorlása nem minden Perzsa (Arab)-öbölbeli országban engedélyezett. Míg az Egyesült Arab Emírségekben vagy Kuvaitban a keresztények imádkozhatnak templomokban vagy más, különleges engedéllyel rendelkező helyeken, addig Szaúd-Arábiában tilos az iszlámon kívül más vallás gyakorlása.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 605
szavazógép
2019-02-05: Világfigyelő - :

Több ország is elismerte Juan Guaidó ideiglenes elnökségét (Venezuela)

Spanyolország mellett Franciaország, Svédország, Nagy-Britannia és Ausztria is elismerte hétfőn Juan Guaidót Venezuela ideiglenes elnökeként.
2019-02-05: Világfigyelő - :

Egyre valószínűbb a megegyezés nélküli brexit

Egy – a brit parlamenti képviselők és az Európai Bizottság képviselői tegnapi brüsszeli tárgyalásainak részleteit ismerő – európai uniós tisztségviselő tájékoztatása szerint még sosem volt ennyire valószínű, hogy megállapodás nélkül szűnik meg az Egyesült Királyság EU-tagsága.